Reserverna allt närmre serieseger

Reservlaget fortsätter att ånga på i toppen på av Barclays Premiership Reserves League South genom att besegra Leicesters reserver på bortaplan i går kväll.

Spurs kom till spel med ett väldigt starkt lag där flera A-lagsmeriterade spelare ingick. Spelare som Radek Cerny, Tom Huddlestone, Goran Bunjevcevic, Dean Marney, Johnnie Jackson och Andy Reid mixades med ett par spelare från Spurs Academy och ett par, som står på randen till att få göra debut i A-laget, Hossam Ghaly och Lee Barnard.

Det var den sistnämnda som avgjorde den relativt tråkiga tillställningen genom att dundra in 2-0 till Spurs i slutskedet av matchen. Även efter en längre skadofrånvaro visar Lee Barnard att han är en riktigt giftig anfallare genom att göra sitt nittonde reservlagsmål för säsongen. Innan dess hade Andy Reid fortsatt sin fina comeback genom att drämma in ett volleyskott sent i den första halvleken.

Visserligen är resultatet mer än tillräckligt för att notera ytterligare tre pinnar i poängkolumnen, men med tanke på det starka lag Spurs ställde på banan borde de kanske ha haft en lättare resa mot vinsten mot ett ganska svagt Leicester. Förutom målvakten, Robert Douglas, känner undertecknad inte till någon spelare i det lag Leicester hade. Å andra sidan har inte Leicester förlorat på hemmaplan sedan i januari och jag är kanske inte den bästa personen att bedöma kvaliteten på Leicester City´s ungdomsspelare.

Med endast fyra matcher kvar att spela leder Spurs serien med 12 poäng före Arsenal, som dock har en match mindre spelad. Det räcker alltså för Spurs att plocka fyra poäng på dessa fyra matcher för att stå som segrare i Reserves League South.

Efter det återstår det en finalmatch mot segraren i Reserves League North för att avgöra vilken klubb som har Englands förnämsta reservlag. I dagsläget är det Manchester Uniteds reserver som leder den norra serien, fem poäng före talangfabriken Middlesbrough med ytterligare två poäng ner till Aston Villa.

Så länge Chelsea lever på Romans miljarder är det till reservlaget vi får sätta våra förhoppningar till att Spurs ska kamma hem en serieseger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.