Fans i fokus: Niklas Johansson

Min resa genom Sverige går vidare. Möt Niklas, 31 år, Malmö/Boden. Även känd som "Madcoys". Mycket nöje.

1. Namn

Niklas Johansson

2. Ålder

31 år

3. Var bor du?

Boden och Malmö

4. Arbete/studier

Jobbar som projektledare, har eget företag och spelar poker.

5. När började du följa Spurs och varför?

Det måste nog ha varit runt 1981/82 när jag kollade Tiipsextra med farsan och upptäckte ett lag med coolt namn, snygga tröjor och en kille vid namn Steve Archibald… det var kärlek direkt trots farsans tappra försök att tvinga på
mig en röd tröja med MU-emblem.

6. Antal besök på WHL? Vilken match åker du helst på och allra minst?

Jag har varit på WHL 8 gånger men sett Spurs 15 gånger i England. Jag åker helst på Spurs-Manchester United och de flesta matcher har just varit mellan lagen och blir så även i år med min trogne reskamrat farsan…..

7. Är du nöjd med spelartruppen? Vad anser du vi behöver förstärka?

100% nöjd blir jag nog aldrig men visst absolut vi har en ung trupp med många bra namn som med ett par etablerade rutinerade kommer bli grym. Det som först slår mig angående förstärkningar är väl en naturlig vänsterytter som Morten Gamst Pedersen eller min nya favorit Martin Petrov fastän han är landsman med Emil Kostadinov.
Går vi till CL så blir det väl fler positioner som bör förstärkas men det har jag inte funderat över än.

8. Vilken är den bästa match du sett Spurs spela? Alternativt sämsta?

Jag får nog svara med samma match, Spurs-Manchester United 3-5, 2001 med mig på läktaren..jag var ruggigt dryg i halvtid och vi hade spelat fantastiskt men höll min käft efter 90 spelade….usch, hemska minnen.
Men skönaste segern är nog mot The Arse 1991 i FA-cupen.

9. Har du många souvenier? Vad har du?

Är väl inte en prylsupporter men ett par tröjor massa halsdukar och två tatueringar och ett stort härta.

10. Kommer Spurs spela i CL nästa säsong? Hur viktigt anser du att europaspel är för Spurs med tanke på att det var ett tag sedan?

Jo, jag tror ju vi kommer det….eller vafan svar JA!!!
Rent ekonomiskt är det ju såklart jätteviktigt och för klubben, fansen, sponsorer och spelare behövs absolut en sådan framgång. Kan ju vara kul med omväxling så man inte bara kan glädjas åt 3 pinnar mot typ Brum.

11. Tycker du det finns för mycket pengar i engelsk fotboll?

Visst är det sjuka summor att ta i sin mun i alla fall för mig när man hör löner och transfersummor, men för den sakens skull kan jag inte sitta och säga att det är för mycket pengar. Uppenbarligen finns ju utrymmet och intäkterna och det är ju storföretag som bedrivs. Så länge det funkar så
visst bra… annars får man göra som i NHL med lönetak o.s.v.
Men helt ärligt är jag nog inte rätt man att uttala mig…

12. Din spontana kommentar när det gäller läktarkultur? Är det för lugnt och stilla? Mera flaggor? Tifo?

Att det blivit för mycket politik i fotbollen, att fotbollsscenen används för att sprida och kräka ur sig enligt mig massa olika vidrigheter… jag menar… gå på fotboll ha kul och låt dig ryckas med i den underbara stämningen och inramningen och sjung… sjung och stötta ditt lag gammal som ung, eller
stanna helt enkelt hemma och lev i din snedvridna verklighet.
Och flaggor och tifo och sång bidrar ju till en härlig inramning… jag brukar i och för sig vara så uppbunden med matchen att jag missar allt men… haha så mer sånt.
Jag har varit en hel del på Malmö Stadion de sista åren och där är alltid trevlig stämning.

13. Vilka förbättringar tycker du att THSS skulle tänka på? Vad är klubben inte bra på alternativt bra på?

Jag tycker det är kanon med det initiativet ni har tagit och skapat denna sidan som ger mig väldigt mycket allt som oftast…så jag är helnöjd och vill inte leta fel. Ni ska ha beröm helt enkelt.

14. Beskriv en perfekt lördag i din stad. En sista grej. Du och jag sitter på ett poker bord. Tre får pengar, mycket pengar. 5 kvar. Du sitter med AHj KHj: floppen ger QKl KnRu ARu. Jag går all-in på dig. Jag ligger för närvarande på
fjärdeplats och du är chipleader. Frågan är: Vad har jag? Vad gör du?

I detta nu sitter jag i Boden och där existerar väl inte perfekta kvällar alls…haha nä skämt å sido, jag är nog rätt tråkig och enkelspårig vart jag än befinner mig så typ tre poäng till Spurs, lite poker, ett par pilsner och hembränt direkt ur dunk sen att somna med nån trevlig männsika.

I Malmö är det väl att hänga på Tobban och kolla på boll, kanske få pisk av "JimBob" i pool sen gå vidare till Fagans och hälla i sig massa Guiness med sina irländska vänner eller en tur upp till Möllan för ett besök på nåt av vattenhålen. Bara inte Lilla Torg!!!

Jag skulle nog läsa det som en triss i antingen Q el J
Om jag i det läget hade AK suited hade det kostat dig massor för att få se floppen så att du sitter med K 10 och har fyllt stegen är ett för dåligt spel för att vara sant. Går du all-in efter den floppen skulle jag vara helt
övertygad om en triss spec eftersom ett E ligger på bordet… jagar du i det läget en springande ruter för att fylla en flush så säger jag upp bekantskapen med dig…. visst jag sitter med topparet och det skulle nog vara svårt att inte syna… men jag tror heller inte du i det skulle bluffa så jag skulle läsa det till en triss…men nu framgår ju inte vad som hänt före
floppen och vem som sitter först och så vidare…. men nä FOLD!! Jag gillar ju dig Micke och vill du ska komma bättre än femma… haha.
Ha det nu så bra alla och hoppas vi syns i framtiden!

Supertack till Niklas för att du ville ställa upp. Lycka till med allt i framtiden. Klart vi ska träffas och dra en poker med några kalla i framtiden. Jag gillar att spela med Spursfans. Speciellt skåningar!

Jag sitter med en färdig stege….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.