Kick-off: veckans ligaomgång 25-26 februari

Spurs vilar i helgen för att återvinna formen som givit oss svältfödda supportrar hopp om en plats i Europa. Men för de som älskar Premier League är det full fart på annat håll. Två av våra värsta konkurrenter möts när Blackburn tar emot Arsenal. Formstarka Newcastle möter sargade Everton. I botten krigar krampaktiga Birmingham mot desperata Sunderland.

Lördag 25 februari

BIRMINGHAM v SUNDERLAND 16:00
Bottenmöte. Två klubbar i skriande behov av tre poäng. Hemmalaget har märkligt nog skavanker på sina fyra förstaval som mittbackar; Cunningham, Upson, Taylor och Tebily, vilket leder till att tränare Steve Bruce får lita till tjeckiske Martin Latka och ynglingen Marcos Painter. Birmingham har på sina senaste två ligamatcher misslyckats med att göra mål. Hög tid att bryta trenden mot Black Cats. Sunderland har å sin sida hela 16 poäng upp till strecket. Läget är minst sagt prekärt, närapå hopplöst.

BLACKBURN v ARSENAL 16:00
Tufft möte mellan två lag med vitt skilda spelstilar som slåss om åtråvärda platser i Europa. Frispråkige anfallen Craig Bellamy är het och kan få sällskap på topp av retstickan Paul Dickov. Rovers hoppas att det korta träningslägret i Dubai har givit laget en skjuts i rätt riktning. Arsenal besöker Ewood Park efter en meriterande bortavinst mot Real Madrid i Champions League. Gooners har en diger skadelista och måste klara sig utan Fredrik Ljungberg, Sol Campbell, Gaël Clichy, Robin Van Persie och Dennis Bergkamp. Thierry Henry, Aleksander Hleb och José Antonio Reyes visar gryende form.

CHARLTON v ASTON VILLA 16:00
Charlton är cementerade i mittenträsket. De rödvita är ojämna. När det stämmer kan spelarna klå vilket lag som helst. Ibland rämnar det totalt. Teorin om att Alan Curbishley inte har någon specifik taktik utan bara beordrar spelarna att gå ut och köra gasen i botten tycks stämma alltmer. Charlton saknar Dennis Rommedahl, Jonathan Fortune och Gonzalo Sorondo, men Jerome Thomas återkommer efter att ha blivit kvitt sina ljumskproblem. Aston Villa är ett lag utan visioner och linjer i sitt spel. David O’Leary bör noga tänka över sina beslut. Mark Delaney, Wilfred Bouma och Kevin Phillips är tveksamma till start.

CHELSEA v PORTSMOUTH 16:00
Chelsea tar emot krisklubben Portsmouth på Stamford Bridge. En munsbit? Antagligen. Chelsea har visserligen haft en tuff vecka med spel i Champions League där det blev förlust (1-2) mot ett klokt och elegant spelande FC Barcelona. Mötet överspeglades genom en kontroversiell utvisning av vänsterbacken Asier Del Horno. José Mourinho var givetvis inte sen att raljera över domslutet. Michael Essien och William Gallas återkallas i truppen. Pompey har en lång rad förluster bakom sig och frågan är om spelarna klarar av att resa sig. Harry Redknapp ryktas starta med Lomana LuaLua som ensam anfallare understödd av Wayne Routledge och Andres D’Alessandro.

NEWCASTLE v EVERTON 18:15
Skatorna har plötsligt fått spelet att stämma under ledning av Glenn Roeder. Just nu är laget uppe i sju raka matcher utan förlust. Strulige festprissen Kieron Dyer’s återkomst har inneburit fart och fläkt. Lagkaptenen Alan Shearer har problem med sin vad och ledningen vill helst inte chansa med att slänga in fansens gunstling. Anfallsduon består troligtvis då av Shola Ameobi och Kieron Dyer. På skadelistan återfinns Michael Owen, Stephen Carr, Titus Bramble och Steven Taylor. I Everton rådde fram till igår målvaktskris. Nigel Martyn och Richard Wright är skadade. Tredjevalet Iain Turner avstängd och John Ruddy håller ännu inte måttet. Lösningen heter Sander Westerveld. Holländaren från Portsmouth är inkallad på lån. Phil Neville, Tony Hibbert och Duncan Ferguson är samtliga avstängda. I sjukstugan sitter James Vaughan, Andy Van der Meyde, Alessandro Pistone och Lie Tie.

Söndag 26 februari

LIVERPOOL v MANCHESTER CITY 13:15
Oron vilar som ett mörkt moln över staden Liverpool. Maliske mittfältaren Mohamed Sissoko drabbades av hemsk ögonskada i förlustmatchen mot Benfica i Champions League. I dagsläget råder osäkerhet hur pass allvarlig skadan är, men rapporter gör gällande att synen kan förbli permanent nedsatt. En annan som inte spelar mot City är Robbie Fowler. Ersätter gör sannolikt Peter Crouch. Jamie Carragher är avstängd och Daniel Agger går in som backpartner bredvid Sami Hyypiä. City siktar uppåt och mot en plats i Europa. Laget dras med skador på nyckelspelare; Claudio Reyna, Andy Cole och Trevor Sinclair är helt borträknade. Danny Mills och Ben Thatcher kan tänkas medverka.

BOLTON v FULHAM 14:00
Kluriga Bolton åkte på en mina mot Olympique Marseille i UEFA-cupen. Nu ställs laget mot Fulham som i senaste ligamatchen fullkomligt demolerade West Bromwich med 6-1. Bolton är en het aspirant på europaplatserna. Men frågan är om spelarna och ledarstaben störts av spekulationerna kring Sam Allardyce’s framtid i klubben. Rykten viskar om både Newcastle och engelska landslaget. I Fulham är stämningen på topp. Collins John och Heidar Helguson är vassa framåt. Lägg därtill att amerikanen Brian McBride ståtar med nio mål. Har Chris Coleman och grabbarna på allvar påbörjat klättringen uppåt i tabellen?

WEST BROMWICH v MIDDLESBROUGH 16:00
Viktig kamp i nedre regionerna. Albion välkomnar tillbaka Nwankwo Kanu, Paul Robinson och Diomansy Kamara. Tre fundamentala spelare för Bryan Robson. WBA parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket och får inte fart på spelet. Middlesbrough har rests sig och spelet stämmer allt bättre. Boro är vidare till åttondelsfinal i UEFA-cupen där motståndet gestaltas i form av AS Roma. I ligan imponerade Boro genom att på Riverside besegra självaste Chelsea med hela 3-0. På söndag måste laget klara sig utan energiske pådrivaren Fabio Rochemback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.