Fans i fokus: Andreas Vångerstrand

Vi drar till Norrköping och hälsar på hos Andreas Vångerstrand även känd som "KungKlinsmann" på forumet.

1. Namn

Andreas Vångerstrand

2. Ålder

29

3. Bor/familj

Norrköping med min sambo Sandra och 2 katter (Lukas och Jürgen), samt hunden Chippen.

4. Arbete/studier

Studier har aldrig varit något för mig, så jag började tidigt att jobba på Arla, ända tills det fick läggas ner förra året, efter det sitter jag nu på ett pappersbruk och försöker göra pappersmassa.

5. Berätta hur allt började med Spurs för dig?

Jag fick en Spurs-tröja av farsan när jag fyllde 5 år. Den hänger nu på väggen. Sen har det bara byggts på med både intresse och souvenirer.

6. Följer du Spurs slaviskt? Har intresset ökat under åren?

Jag har ju alltid följt laget, men sen 1994 har det varit mer och mer. I dag missar jag inte en match på TV. Kan jag inte se den live så spelar jag alltid in den.

7. Antal besök på White Hart Lane? Bästa minnet?

Jag har varit 2 gånger på WHL. Första var i november 2000 mot Leicester, vinst med 3-0 efter 3 mål av Les Ferdinand. Då satt vi inget bra, högst upp.

Andra resan var i mars 2005 mot Manchester City, vinst med 2-1. Mål av Defoe och Keane. Då satt vi kanon, rad fyra längst ner på långsidan, så den senaste resan får bli bästa minnet. Vädret var kanon den dagen. Gick i bara matchtröja hela lördagen fast det var i mars.

8. Din absoluta favorituppställning idag med Spurs och genom tiderna?

Idag (3-5-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King
J Jenas – M Carrick – D Murphy – E Davids – T Tainio
Mido – R Keane

Genom tiderna (3-4-3):

P Jennings
G Mabbutt – D Blanchflower – L King
P Gascoigne – G Hoddle – D Mackay – D Ginola
T Sheringham – J Klinsmann – G Lineker

9. Vad tycker du är typiskt för Spurs? Har vi en egen stil som det står skrivet så ofta?

Jag tycker Spurs spelar en rolig, teknisk bra fotboll. Egen stil vet jag inte, men den är rolig att titta på.

10. Kommer Spurs ut i Europa? Spelar det någon roll om det blir Champions League eller UEFA-cupen?

Jag hoppas vi kommer ut i Europa. Och då ska det vara Champions League eller Uefa-cupen vilket känns som det kvittar för min del.

11. Har du spelat fotboll själv? På vilken nivå och vilket lag? Berätta om klubben lite kortfattat.

Jag spelar fotboll i Kimstad som ligger utanför Norrköping, Vi har spelat i Division IV i 10 år, men i höstats åkte vi ur till femman, och jag tror vi kommer få det tufft där, vi har tappat 8 spelare från förra säsongen och bara fyllt på med 13 grabbar från pojklaget födda 1989 och 1990. Så det blir lite tunnt känns det som, men vi får göra vårt bästa.

12. Varför spelar IFK Norrköping i Superettan? Mellan ÅFF och Peking (Norrköping) är det ju stor rivalitet. Men det finns som jag ser det inget hat. Bara lite oskyldiga ramsor och mycket humor. Vad kan vi lära övriga Sverige om det? Är folk snällare i Östergötland? Varför är vi så överlägsna i Östergötland?

Efter IFK sparkade klubbdirektören Tommy Wisell så började raset. Efter det har det kommit en j-vla massa spelare och gått, men i år tror jag verkligen på dem…… Nu har de flesta av dem fått spelat ihop ett bra tag. Det vore bra om resten av Sverige tog efter Östergötland. Kolla bara på svinen i IFK Göteborg, AIK och Djurgårdens IF. De skulle behöva lära sig hur man hejar på sitt lag istället för att slåss. (Undantag finns ju förstås i klackarna). Jag har fått den känslan av att i Östergötland tittar vi på fotboll, men visst finns det rötägg här också.
Vi är överlägsna i Östergötland, för att östgötar är bäst!

13. Du har säkert läst om våra Spurs-träffar i Stockholm och övriga Sverige. När får vi nöjet att träffa dig och vad kommer du bjuda Micke "Mickespurs" Thor på?

Jag vet inte när jag kommer loss till en Spurs-träff, men det vore kul. Då ska "Mickespurs" få en sexa whiskey.

Jag tackar "Vånge" för den här frågestunden och önskar lycka till i framtiden. Kanske inte direkt i Östgötaderbyna. Men jag tror nog Peking tar klivet upp där de hör hemma i år. Även vid dubbel förlust mot ÅFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*