Sunderland – Spurs 1-1

I en grå tillställning främst påverkad av dålig gräsmatta får loja Spurs nöja sig med oavgjort mot ett vilt kämpande Sunderland.

Förhoppningarna om att Tottenham skulle ta tre viktiga poäng mot seriens sämsta lag och rycka loss från jagade lag bakom grusades betänkligt i dagens match. Frågan är om man ska vara förbannad över att det bara blev en poäng eller lättad över att det inte kan bli sämre. Det finns i alla fall ingen anledning att betvivla att detta var ett av säsongens bottennapp.

Young-Pyo Lee, Edgar Davids och Michael Dawson var tre nya spelare som hade gått rakt in laget sedan matchen mot Charlton. När Mido och nyförvärvet Danny Murphy också satt på bänken var min omedelbara reaktion att detta vinner Tottenham tämligen enkelt. Redan från start visade Sunderland att man prioriterade en defensiv taktik med mycket långbollar. Nu utnyttjade tyvärr inte Tottenham detta för vi föll i fällan och spelade lika långsamt och mest i sidled. De gånger vi ändå kom till anfall så släpptes inte bollen i tid. Det tog 20 minuter innan Spurs hade sitt första skott på mål.

Efter en halvtimme så bestämde sig Tottenham att höja tempot och röra sig lite mer och utnyttja större ytor av planen och det dröjde inte länge innan det gav resultat. I 32:a minuten blev Robbie Keane frispelad, men sköt utanför. Tjugo senare sekunder har Aaron Lennon ett nytt avslut på mål. Ledningsmålet kommer sedan som ett brev på posten i den 37:e minuten där Keane tar revansch för sin tidigare miss. Efter ett mönsteranfall på högerkanten får Jemain Defoe bollen i ett misstänkt offsideläge och spelar sedan in bollen snett inåt bakåt längs marken och Keane rullar enkelt in bollen i öppet mål. Tyvärr så glömde han bort sin notoriska målgest för efter målet så var han totalt osynlig innan han byttes ut i andra halvlek.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Kevin Kyle varnas i Sunderland sedan han hindrat Paul Robinson från att sätta igång spelet. Detta tände tydligen övriga i laget för sedan började de att spela riktigt bra. De vann fler närkamper och störde Tottenham högre upp i plan. Följande 25 minuterna var sedan deras bästa i matchen. Den klaraste av de möjligheter Black Cats skapade var Jon Steads utmärkta läge där han var nära att stöta in ett inlägg från vänster som påminde mycket om Tottenhams ledningsmål. Sista kvarten jämnde Tottenham ut spelet, men bevakade istället ledningen mer än att försöka avgöra med ett andra mål och detta straffade sig till sist.

Först har denna Kyle ett gyllene läge med sju minuter kvar att spela. Strax till höger om straffpunkten utanför straffområdet så får han god tid på sig att sikta, men skjuter utanför. Kvitteringen kommer istället i 89:e minuten sedan inhopparen Daryl Murphy enkelt tar sig förbi högerbacken Paul Stalteri och på ett retfullt sätt kan rulla in bollen förbi Robinson i bortre hörnet.

Efter målet så visar Tottenham ändå lite vad laget kan och driver genast upp tempot och skapar oreda i Sunderlands straffområde. Den stora chansen att avgöra får Jermaine Jenas med bara sekunder kvar att spela. Ivrig så skjuter han tyvärr över från nära håll. När matchen väl var över såg man flera besvikna ansikten och lyfta fram någon av dem, det finns det ingen anledning till för jag tycker att ingen av spelarna höjde sig direkt ur mängden. Egentligen borde spelarna rannsaka sig själva över hur dåligt de spelade i stora delar av matchen.

Idag var Spurs bara bra i nio minuter. Mellan 32:a och 37:e i första halvlek och de tre sista övertidsminuterna och det räcker inte ens mot ett lag som Sunderland. Det krävs en klar förbättring från samtliga i hemmamatchen mot Wigan nästa söndag. En liten tröst är att Arsenal inte tog in något på försprånget så Tottenham har fortfarande avgörandet i egna händer om laget vill nå en kvalplats till Champions League.

Till sist hoppas jag att en annan högerback är med mot Wigan för Paul Stalteri borde få löneavdrag för sin insats vid Sunderlands kvitteringsmål.

Sunderland (4-4-2):

K Davis
N Nosworthy – G Breen – D Collins – J Hoyte
L Lawrence (D Murphy 74) – C Bassila (G Leadbitter 45) – T Miller – J Arca
J Stead (A Le Tallec 89) – K Kyle

Avbytare: B Alnwick, M Woods.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
J Jenas – M Carrick – E Davids (D Murphy 62) – A Lennon (T Huddlestone 85)
R Keane (Mido 68) – J Defoe

Avbytare: R Cerny, A Gardner.

Målskyttar:
0-1 Robbie Keane 38
1-1 Daryl Murphy 88

Varningar:
Kevin Kyle 46
Danny Murphy 67
Julio Arca 90

Domare: Andre Marriner

Publik: 34 700 åskådare

Anders Rockström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.