Fans i fokus: Thomas Brinkeborn

Nu har turen kommit till en svensk mästare. Lär känna Thomas Brinkeborn, 45 år från Västerås. På forumet heter han "Liston". Foto inväntas med spänning.

1. Namn:

Thomas Brinkeborn

2. Ålder:

45 år

3. Bor/familj:

Bor i Västerås med min fruga som jag sett varje morgon sedan 23 år tillbaka. Så omväxlande är jag. (Vad hon tror ja). Vår dotter, Bim 19 år, även hon Spurs-fan och medlem i THSS. Och två grabbar till. Chilie 6 månader och Boss 10 månader. Mina hundar. Labradorer svarta som synden.

4. Arbete:

Egen företagare. Bygger och säljer sängar, sängtillbehörer, båtdynor m.m… Välkomna till KungSängen.

5. Hur länge Spursfan?

Sedan 35 år.

6. Besök i England och kollat på Spurs?
Hur många och när var första gången?

Jag har varit över ett 40 tal gånger och på dessa resor sett grabbarna runt 50-55 matcher. Hemma, men även bortamatcher. På en av dessa matcher, 1 september Norwich hemma 1984, så förlovade jag och min fru oss på WHL. Ja, vi vann. 3-1. En av mina matcher åkte jag med allas vår Peter J Borg. Chelsea borta, 1-1.

7. Favoritspelare genom åren och i dagens Spurs?

I dagens lag gillar jag spelare som Mido och Michael Carrick. Från förr finns det massor av sköna spelare. Minns med behag Garth Crooks och Steve Archibald. Alltid hände något. Steve Perryman, Chris Waddle och förstås Glenn Hoddle. Vilka lirare! Gary Mabbut, Gary Lineker, ja listan kan bli vääääldigt lång.

8. Vilken placering får Spurs denna säsong?

Tja, verkar som vi kan bli 4-5. Men som Spursfantast så vet jag också att vi kan torska i de mest oväntade matcherna. Men men…

9. Följer du andra lag?

Västerås SK. VSK är snart där de hör hemma. I Allsvenskan. Återtåget till superettan börjar 23 april mot Robertsfors hemma. I bandyn går det bättre, men i år blir det nog svårt med guld.

10. Jag vet att du var i London 1981 under FA-cupfinalen. Berätta lite om resan, vilka du träffade och hur du upplevde resan. Kommer du ihåg Micke "Mickespurs" Thor?

Klart jag kommer ihåg dig, du är skyldig mig 45 pence. Ska prata med min advokat snart. Glömmer aldrig kvitteringen till 1-1. Stod på kortsidan med likasinnade och oj vilket röj det blev. Kroppar och armar över allt. Allt vi gjorde var bara att få utlopp för glädjen. Ja, det var stort.

11. Har du någon egen karriär i fotboll eller någon annan sport?

Som bollspelare så kämpade jag i femman i fyrbackslinjen. Var ingen tekniker utan mer en benbrytare. Fick röda kort? Ja. Annars är jag en berömd idrottsman. Landslagsspelare och svensk mästare i curling. Jaså? Ingen som visste det? Ja, jag kanske inte är så berömd då. Sista 12 åren har jag varit fotbollstränare men nu är det lagt på is. Fotboll eller jobb blev ett lätt val för mej. Jag är ingen Svennis.

12. Hur mycket souvenirer har du kvar?

Jag har nog alla kvar. Det mesta är numera nedpackade i kartonger. I yngre dar så köptes allt. Menar allt. Rosetter i alla slag, pins, vimplar till förbannelser. Tröjor, kläder och ja jag vet inte allt. Numera köpre jag bara matchtröjor och sköna kläder. Kanske ska köpa hundkoppel om det finns. Måste f-n kolla.

13. Västerås-Åtvidaberg 0-4 1978. Var det därför du valde Liston som "nickname"?

Nämn inte den fighten. Hade vi vunnit så tror jag att vi blivit etablerade i allsvenskan. Det var en tuuuuung torsk. Liston är annars vår kung här hemma i Västerås så därav mitt namn. Ja, jag är då ingen kung dock, tyvärr.

Vi lägger till en fråga till. Mobbar din bror dig?

Haha, nä men som Chelsea-anhängare han är så tar han igen det numera. Brorsan har varit Chelsea-supporter sen jag blev Spurs-fan. På den tiden så vann Chelsea ingenting.

Stort tack från Micke Thor. Lycka till med allt i framtiden som jag brukar säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.