Mido mästare i Afrikanska Mästerskapen

Efter en dramatisk final blev Mido mästare "i kavaj" för sitt Egypten med 4-2 mot Chelsea/Arsenalfärgade Elfenbenskusten. Liksom i semifinalerna krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. En till läktaren förpassad Mido återförenades efteråt med lagkamraterna och tränaren för att fira guldmedaljerna.

Dramatisk final med Mido på medialäktaren
Efter en dramatisk final blev Mido mästare "i kavaj" för sitt Egypten med 4-2 mot Chelsea/Arsenalfärgade Elfenbenskusten. Liksom i semifinalerna krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. Detta efter en mållös tillställning efter full tid och förlängning. En till medialäktaren förpassad Mido återförenades efteråt i kramkalas med lagkamraterna och tränaren för att fira guldmedaljerna.

Historisk finalseger
Midos Egypten vann en historisk femte AM-cupfinalseger och har därmed vunnit Afrikanska Mästerskapen flest gånger.

Landets president vädjade för att Mido skulle få spela finalen
Egyptens (landets) president Mubaraks son är stor Mido-supporter och hade fått sin far mr president att vädja till ett möte med landslagets coach om att få låta Mido spela i finalen. Det ryktades vilt timmarna innan match att Mido trots allt skulle sitta på bänken för att eventuellt kunna slängas in i slutet av matchen om spelet kört fast. Nu blev så icke fallet och Mido fick nöja sig med att bli, som det ishockeysammanhang, "mästare i kavaj".

En liten liten nagel i ögat på sårade rivaler
Tottenhamfans har genom lite snabb websajtforumspaning lärt sig att övriga Londonrivaler mycket gärna sett att deras spelare (Chelseas Didier Drogba, Arsenals Kolo Toure och Emmanuel Eboue) skulle vinna över Tottenham-Midos Egypten. Egyptens AM-guld blev därför en liten extra krydda denna fredag. I all sin enkelhet.

Fara(o) flyg – order till Mido
Nu flyger Mido tillbaka till ett Tottenham som med poäng mindre än Liverpool jagar tredjeplatsen i världens högst bevakade liga.

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.