Inför Sunderland – Spurs

Efter tre matchers måltorka och bara en poäng så lossnade det mot Charlton. En nödvändig trepoängare för att få laget på rätt köl igen. Speciellt glädjande var det att Defoes måltorka på sju matcher bröts. Nu väntar seriens jumbo Sunderland på Stadium of Light i en ny söndagsmatch.

Håller trenden i sig så kommer vi inte gå poänglösa den här gången heller när domaren blåser i sin pipa för sista gången. För Tottenham är nämligen obesegrade i sina tre tidigare matcher som spelats på veckans sista dag.

Inför säsongen så var expertisen ganska eniga om att nykomlingarna Wigan, West Ham och Sunderland skulle få det svårt. Var det ändå något av lagen som mot alla odds skulle ha en chans att klara sig så var det Sunderland. Tänk vad fel de hade. Trots tretton nyförvärv så parkerar Mick McCarthy's gubbar ohjälpligt sist. Hemmaplan brukar också i vanliga fall vara en fördel, men laget har fortfarande inte vunnit hemma på the Stadium of Light. 3 poäng av 39 möjliga imponerar ju direkt inte. Deras tidigare botten rekord i Premier League sammanhang ligger på 19 poäng. Nu ståtar de svarta katterna med 9 så det måste till en markant förbättring om man inte ska behöva skämma ut sig fullständigt när säsongen är över.

Det finns säkert flera förklaringar till detta skrala resultat, men den avgörande orsaken tror jag beror på att dessa nyförvärv mest bestod av rena medelmåttor från lägre divisioner. Vad Sunderland behöver är en nu mittfältsgeneral som tar tag i spelet och som kan väcka dem övriga. Behöver vi känna oro?

Jag tror inte det, men det gäller för Tottenham att ta matchen på allra största allvar. Vi har fortfarande inte glömt att Sunderland ledde redan efter en kvart i hemma mötet innan Michael Carrick lyckades avgöra med tretton minuter kvar att spela.

När det gäller laget så tror jag att Young-Pyo Lee återvänder till sin vänsterbackplats och på topp finns det ingen anledning att ändra på våra två anfallare. På mitten däremot så finns det några frågetecken. Både Aaron Lennon och Teemu Tainio fick lämna laget innan andra halvlek startade. Värst såg det ut att vara med finnen och skulle varken han eller Lennon kunna spela så finns det ändå bra alternativ tillsammans med Carrick och Jenas som är givna. Danny Murphy är säkert väldigt spelsugen och med en frisk Edgar Davids tillbaka så får tränare Jol ändå ganska angenäma problem om hur han ska formera sitt mittfält.

Senast segern på bortaplan kom den 4 januari mot Manchester City. Då vann vi med 2-0. Jag tror på ett likadant resultat nu på söndag för inte kan väl Sunderland sätta några käppar i hjulet för Tottenham i vår jakt på den åtrovärda fjärdeplatsen som laget nu innehar?

Sunderland (4-4-2):

K Davis
N Nosworthy – S Caldwell – G Breen – J Hoyte
D Whitehead – L Lawrence – C Bassila – J Arca
A Gray – A Le Tallec

Avbytare: B Alnwick, N Collins, R Delap, A Welsh, J Stead.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
J Jenas – T Huddlestone – M Carrick – D Murphy
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, A Gardner, E Davids, A Lennon, Mido.

Anders Rockström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.