Defendi återvänder till Europa

Rodrigo Defendi, som var den allra första värvningen Frank Arnesen stod för, återvänder till Europa från en sejour hemma i Brasilien. Hans nya klubbadress blir dock inte Spurs.

Det är Udinese som har säkrat ungtuppens (no pun intended) tjänster för resten av säsongen.
19-åringen anslöt till Spurs under den första, självande tiden med Santini och Arnesen vid rodret. Han kom med ett högklassikt rykte och Spurs sägs ha norpat ynglingen från Cruzeiro mitt framför ögonen på självaste AC Milan.

Tyvärr verkade Defendi inte riktigt kunna anpassa sig till kulturen i England och efter första säsongen, som innefattade 20 matcher med reserverna, återvände Defendi till Brasilien och tryggheten. Det är, för oss oinsatta, osäkert exakt hur länge han var i Brasilien eller om han ens spelade någon professionell fotboll där, men nu har återigen livstecken visats från spelaren.
Spurs berättar idag på sin officiella hemsida om att Defendi nu kommer att avsluta den innefattande säsongen i Seria A och Udinese.

En bra klubb, där det finns en handfull brassar och där det inte är otänkbart att Defendi kanske får ett par matcher i A-laget under lånetiden. Man kan ställa sig frågande till om Defendi överhuvudtaget kommer att komma tillbaka till England och Spurs, men skulle det bli aktuellt att han stannar i Udinese även i framtiden så finns där ju en viss anfallare som Spurs kan tänkas vara intresserade av att få i utbyte. Han heter Vincenzo Iaquinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.