Rasiak till Southampton

Tottenham har idag gjort klart med Southampton om ett arrangemang som ser Grzegorz Rasiak gå till sydkust-klubben på lån säsongen ut för att därefter bli en permanent värvning värd £2 miljoner.

Rasiak värvades alldeles i slutskedet av sommarens transferfönster som en back-up till Mido som bollmottagare i Martin Jol´s anfall. Det stod ganska snart klart att Rasiak inte var av den kvalitet som krävs i ett lag som Spurs, eller ens en liga som Premier League.
På grund av Mido´s medverkan i de afrikanska mästerskapen fick i alla fall Rasiak chansen att visa vad han gick för. Någonting han inte mäktade med att göra och efter en svag insats mot Fulham fanns det mot Charlton inte ens plats på bänken för polacken.
Nu har Spurs, Southampton och Rasiak kommit överens om en lösning, som nog alla parter känner sig nöjda med; Rasiak behöver spela för att ha chans att komma med i Polens VM-trupp, Soton behöver alternativ i anfallet och Spurs har insett att Rasiak inte kan fylla den roll det var tänkt och, med Mido på väg tillbaka, nog snarare ger Barnard chansen att kliva in som truppens fjärdeval på forvardplatsen.

Affären är initialt av naturen lån för resten av säsongen, men en överenskommelse finns redan på plats om att Southampton kommer att köpa Rasiak för samma pris som Spurs betalade Derby County i somras.

Även om Rasiak inte höll förväntad kvalitet och att det nog är lika bra att han fortsätter sin karriär någon annanstans vill spurs.se tacka Greg för den tid han var i klubben och hoppas att han kan komma bättre till sin rätt i The Championship.

Tack, Greg, och lycka till i Southampton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.