Mido avstängd från Egypten

På grund av Midos uppseendeväckande beteende efter att ha blivit utbytt i gårdagens semifinal mot Senegal har idag det egyptiska förbundet stängt av Tottenham-anfallaren från allt landslagsspel i sex månader.

Det var i slutskedet av gårdagens semifinal-match i afrikanska mästerskapen som Egyptens förbundskapten Hassan Shehata valde att ersätta Mido med Amr Saki, när konfrontationen blev ett faktum. Mido, som missat drygt två matcher på grund av skada, blev mäkta irriterad över att behöva lämna planen vid ställningen 1-1.

Han lämnade motvilligt planen och hamnade i öppet gräl med sin förbundskapten vid sidlinjen. Flera spelare rusade till för att mota bort Mido från Shehata.

När väl tumultet väl hade lagt sig och spelet kommit i gång på nytt gjorde just Mido´s ersättare, Amr Saki, det avgörande målet och Egypten klarade avancemanget till fredagens final. En match som Mido nu kommer att missa. Dessutom är Mido persona non grata i det egyptiska landslaget för de kommande sex månaderna.

Mido har tidigare varit i konflikt med det egyptiska förbundet och varit ute ur landslaget en längre tid. Men Mido bad om ursäkt och blev återigen uttagen för Egypten i och med att Hassan Shehata tog över förbundskaptensrollen.
Nu har Mido med allra största sannolikhet även bränt sina broar med Shehata.

Mido´s frispel kom ganska överraskande för oss som följt honom i Spurs den senaste tiden, då han har skött sig exemplariskt sedan han kom på lån från Roma förra januari. Mido har verkligen tagit sig i kragen och hans stämpel som "bad boy" och bråkstake verkade vara ett minne blott. Hans insatser på plan har också varit tecken på en spelare som är nöjd med livet och sin roll på plan.

Om detta kommer att ha någon bäring på Mido´s karriär i Spurs är osäkert, men en sak är säkert; Martin Jol kommer inte att tolerera ett sånt beteende i Spurs och det kommer garanterat Mido att bli varse om.

Om Mido nu kommer att vara tillgänglig för spel mot Sunderland på söndag är också oklart, men vi hoppas att Mido fortsätter på inslagen väg i Spurs även i framtiden och att utspelet i Egypten var en engångsföreteelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.