Spurs – Charlton 3-1

Kattens lek med råttan. Så kan vi karaktärisera segermatchen mot Charlton. Bitvis var Spurs förkrossande överlägsna i både passningsspel och rörelse utan boll. Defoe är glädjande nog tillbaka. Två mål visar att formen är gryende. På läktaren satt en nöjd Danny Murphy och bevittnade sitt nya lag vinna övertygande.

Tillbaka på the Lane efter en mindre framgångsrik period så skulle då Spurs visa att den svackan var högst temporär. Mido är fortfarande i Afrika, Edgar Davids skadad och Danny Murphy var inte spelklar till den här matchen. Polske centern Rasiak var förpassad till läktarplats och Lee Barnard satt på bänken.

Tottenham visade snabbt att vi inte behövde vara speciellt oroliga och redan efter 13 minuter sköt Jermain Defoe, med hjälp av motståndarback, målvakt och ribba, 1-0. I slutet av första halvleken spelade Tottenham ett spel som fick mig att tänka på ryssarnas klappklapp-spel i ishockey på 70- och 80-talet. Bollen gick som på ett snöre mellan alla lagdelar och mycket välförtjänt så fick Jermaine Jenas sätta 2-0 i 40:e spelminuten.

Tidigare hade dock Teemu Tainio klivit av. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt, för han har visat att han behövs i vår lagmaskin.

Spurs kom ut i andra halvlek lika taggade som vi varit i den första. Efter dryga minuten så kunde Defoe göra sitt andra mål för dagen och glädjen över målet var påtaglig. Charlton fick göra ett tröstmål i minut 69 genom förre Gooner-yttern Jerome Thomas. Det räckte inte för att skaka ett laddat Tottenham som verkligen visade att tabellpositionen inte på något vis är orättvis.

Dagens behållning för mig var en pånyttfödd Defoe som ångande av självförtroende äntligen fick utdelning. Jag tror att Danny Murphy på sin läktarplats var nöjd över att ha bytt sida till ett av, när vi spelar så här, ligans bästa lag.
Smolket i glädjebägaren var att Tainio och Lennon fick utgå med skador. Efter försäljningarna under det sista transferfönstret har alternativen för Martin Jol på mittfältet blivit färre och vi behöver våra gossar friska och krya.

Nästa lag till rakning är strykpojkarna Sunderland. Om jag inte minns fel så åkte vi på en neslig förlust av dem när vi senast var på the Stadium of Light. Den här gången borde vi kunna vinna. Skillnaden mellan Spurs och Sunderland är milsvid.