Fans i fokus: Dennis Wintzell

Vem döljer sig bakom RazorRuddock? Här får ni lära känna Dennis Wintzell från Örebro. Mycket nöje.

1. Namn

Dennis Wintzell

2. Ålder

27

3. Bor/familj

I Örebro, flickvän i Karlskoga. Mor i skåne, halvsyskon lite här och där.

4. Hur länge Spursfan? och hur började det?

1987 skulle Örebro SK möta ett engelskt lag som jag aldrig hade hört talas om, och i ärlighetens namn så förstod jag inte ens uppståndelsen. Laget som ÖSK mötte var Tottenham (vilket var otroligt roligt för en nioåring att kalla Tutt-enham) och de gjorde sitt bästa för att ingen frisk människa skulle tycka om dem.

ÖSK gjorde 1-0 efter 55 sekunder genom rumänen Gabriel Zaihu och vann till slut matchen med 3-1. Jag ska erkänna att jag inte minns Spurslaget, men vill minnas att bland andra Neil Ruddock var med. Utöver att laget inte presterade, så spelade Spurs dessutom riktigt fult, och det rörde upp en del känslor på Eyravallen. Men trots detta blev Tottenham laget som jag höll lite extra koll på, vilket utvecklade sig till fullständigt supporterskap runt 1990 av någon anledning.

5. Följer du andra lag?

Inte som Spurs. Men jag gillar framförallt AC Milan, Wolverhampton, Örebro SK och Rynninge IK där jag själv är tränare för ett P16-lag.

6. Vilka lag gillar du inte?

Givetvis inte Arsenal. Jag hade också en hatkärlek till "Crazy Gang" (Wimbledon) när bland andra Vinny Jones härjade där. Men det var lika mycket kärlek som hat. I Sverige så har jag märkligt svårt för AIK. Det är en klassisk och fin klubb, och till och med min farmor var AIK:are. Men jag vet inte om det är så att Black Armys sämre element solkat ner klubbens rykte i mina ögon. Allt snack om firmor är töntigt och känns lite anglofil-artat. Precis som när wannabe-huliganerna på gymnasiet läste "Among the thugs" av Bill Buford och tyckte att de var häftiga (engelska) huliganer.

Det kan också vara så att mötena mellan AIK och ÖSK ofta har varit ganska tjuriga, och att jag därför rynkar på näsan lite extra när det handlar om dem. Dick Lidman blir ju praktiskt taget fortfarande utbuad på Eyravallen.

Men en klassisk förening, onekligen. Precis som Arsenal.

7. Var slutar Spurs denna säsong och varför?

Topp sex, därför att vi har minst den sjätte bästa truppen i Premier League.

8. Vilka spelare ser du helst att vi signerar i januari och till nästa säsong?

Jag har inga specifika önskemål när det gäller namn, men det vore trevligt med ett alternativ till Mido på topp, alltså en stor och stark bollskicklig bollmottagare. Om Stephen Kelly lämnar oss i sommar så måste vi ha en konkurrent till Stalteri på högerbacken. Likaså behöver vi en vänsterback, samt en vänsterytter. Andy Reid lär säljas, men då får förhoppningsvis Reto Ziegler ta hans plats, men där utöver behövs ännu en vänsterspelare.

9. Är vi för optimistiska när det gäller Spurs?

Nej, inte generellt. De flesta av oss ser på Spurs prestationer och möjligheter med luttrade och bittra ögon.

10. Om vi går till Europa. Har vi där att göra? Hur går det tror du?

Vi har där att göra, och det kan gå bra. Samtidigt så tror jag att det bästa är att vi tar oss till UEFA-cupen, därför att jag tror inte vi är redo för Champions League. Skulle vi nå Europa så är det viktigt att satsningen på truppen inte överdrivs, och jag tror inte heller att vi genast kommer kunna värva mycket bättre spelare bara för att vi spelar i en europeisk cup.

11. Är Martin Jol rätt man för Tottenham?

Han är mer rätt än vad någon i Tottenham har varit på länge. Det tyckte väldigt många kanske även om Glenn Hoddle, men hur det än är så presterar Jol bättre resultat än vad någon annan gjort på väldigt länge. Jag tycker att vårt anfallsspel inte är så bra alltid, men det är hela tiden en process att få ett lag att fungera, och jag tycker det ser väldigt lovande ut.

12. Umgås du med några från THSS? Vilka då och varför?

Nej, men jag har "Sorro" och "Sherman" på MSN. Sherman lyckades lura i mig att de egentligen var ganska reko människor vilket var ljug – de är klockrena.

13. Har du någon dold talang du vill skryta om? Kom igen nu! Släpp alla hämningar och skryt. Vad är du riktigt bra på?

Jag kan inte, jag är som Niklas Alexandersson. Lite bra på mycket, men utan spetskvalitet. Men det kan ju räcka rätt långt, som vi sett. Men jag skulle släppa på hämningarna så ok då, jag är bra på att göra en pastagratäng med kyckling. Jag är förvånansvärt vig och tycker mig vara en bra coach. Sedan kan jag kanske tycka att jag är bra på att argumentera, men det kan lika gärna vara så att jag bara har massor av åsikter och inte kan hålla tyst!
—————————————————————————————

Micke Thor tackar ödmjukast Dennis Wintzell för hans tid och för att han ville ställa upp. Lycka till med allt i framtiden. Ska kanske tillägga att Dennis enligt ryktena har en katt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*