Inför Liverpool – Spurs

Trots att vi bara är i mitten av januari tycker jag redan att vi kan tala om att det börjar kännas avgörande för om Spurs ska kunna fortsätta att tillhöra toppen. Ett sådant besked får vi på lördag då det är en ny svår bortamatch som väntar på Anfield Road.

Det är Liverpool som står för motståndet och är en av ligans allra formstarkaste lag. 25 av 30 poäng har det hittills blivit på deras hemmaplan och det är inte många som tror att Spurs ska ha någon chans.

Jag tror själv att chansen ändå är ganska god och att vi kommer kunna störa de röda. Debaclet mot Leicester i FA-cupen är glömt och nu kan Spurs enbart koncentrera sig på ligan. Martin Jol har själv gått ut och lovat ett offensivt spel där tre poäng är det enda som räknas. Bara för någon vecka sedan så såg dock prognoserna ganska dystra ut, men Ledley King är tydligen såpass bra att han kanske kan spela.

Young-Pyo Lee's skada verkar heller inte så svår som man först befarat och han behövs för Stephen Kelly övertygade ju knappast på sin vänsterbackplats mot Leicester fast det gjorde ju inte många andra heller i andra halvlek. I Midos fall sa man att han skulle ansluta till Egyptens landslag efter matchen mot Manchester City, men även han verkar vara tillbaka mot Liverpool och kan dessa tre spela så är förhoppningarna om poäng betydligt högre.

Vi vet att det är svårt att göra mål på Liverpool och tio raka trepoängare imponerar innan Bolton förstörde sviten och laget har faktiskt släppt in fem mål på dom två senaste matcherna så börjar de möjligtvis att svikta där bak? Annat som också talar för Spurs är att vi inte förlorat mot Liverpool på snart tre år. 16 mars 2003 var den senaste förlusten och sedan dess så har lagen möts vid sex tillfällen och Spurs har vunnit en och fem har slutat oavgjort. Varför inte ge alla experter en rejäl knäpp på näsan och åka hem med tre poäng och tillfälligt gå förbi i tabellen.

Mitt tips: Liverpool-Tottenham 0-2

Till sist vill jag också glädja alla som älskar laget, att nu kommer det bli väldigt mycket matcher som vi kan följa direkt på Canal + i vår. Tottenham kommer preliminärt att visas vid minst 11 tillfällen av de 17 matcher som är kvar att spela under säsongen. Inte illa, eller hur?

Liverpool (4-4-2):

J Reina
S Finnan – S Hyypiä – J Carragher – J-A Riise
L Garcia – S Gerrard – X Alonso – H Kewell
P Crouch – F Morientes

Avbytare: S Carson, D Traoré, D Hamann, S Sinama-Pongolle, D Cissé.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – E Davids
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, A Gardner, M Brown, W Routledge, J Defoe.

Anders Rockström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.