Fokus på Tottenhamfans i Sverige: Michael

Här kommer del två i min serie. Är väldigt nyfiken på "TeatimeTerror" och vad som döljer sig bakom hans "nickname". Här har jag nöjet att presentera honom.
Lär känna din Tottenhamvän!

1. Namn:

Michael Hellström

2. Ålder:

32

3. Bor/familj:

Bellevue, Göteborg med min sambo och fästmö Kajsa och hennes fem miljoner blommor.

4. Sysselsättning:

Precis bytt jobb – Programme Buyer på Johnson Controls Interior bland kobbar och sälar(!!!) i Arendal.

5. Hur länge har du varit Spursfan?

Sen….ja…1979 eller nåt,tror jag. Pappsen kom hem med en "Tottingham"-vimpel, och jag var såld. Sen hjälpte det förstås att far är en glad fanatiker, att klubben har ett coolt namn och och att mina stora idoler, Ardiles, Waddle och Glenn "the Football Ghod" Hoddle huserade på WHL när jag var liten.

6. Antal besök på WHL och ditt första intryck när du var där?

Hmm, vet ärligt talat inte hur många gånger, ett 20-tal. Första gången var jag skitskraj innan, som flickan sa (det var derby mot "Arslena" och kravaller i N17). Sen – att komma in på arenan, höra hur ALLA lyfte fram laget…går inte att beskriva.Men om det går att beskriva hade det varit större än störst.

7. Nästa besök. När tror du att det blir?

Tja…Om jag inte prickar in något med jobbet, blir det ev. Bolton i april om tid och pengar tillåter, ska till Brasilien i mars. Öppen för förslag om någon vill ha resesällskap dock.

8. Vilka lag gillar du inte?

Arsenal, no contest, ser fram emot S:t Arseday i år!!! Sedan….Djurgården (personligt sedan i höstas) och givetvis Frölunda Hockey. Brrr, sicket skitgäng…

9. Hur skulle du beskriva en typisk Tottenham-supporter i Norden?

Extremt tålig och trogen sitt lag.
Han (för det är oftast en han) är en ohemult stilmedveten person från Tipsextra-generationen, har järnkoll på vad som händer och fötter i laget och är oftast efter att ha genomlidit de senaste åren utan märkvärda framgångar extremt härdad och känd i bekantskapskretsen som den eviga looooooseroptimisten. NÄSTA ÅR, etc, etc. Löjliga säsongen har varit den enda roliga begivenheten sedan vår Herre (Clive Allen) gick i kortbyxor. Men det tar sig: the future is bright and Lilywhite!!!

10. Vilka souvenier har du?

Hm…..Oj. I souvenirväg… jag TROR det är något sånt här….matchprogram, biljetter, några mössor, en sidenslips, en mugg, diverse sjalar och tröjor, en handduk, lite planscher och vimplar och en klocka.
Min käraste spurspryl? Givetvis den underbara THSS-flaggan, som efter svåra förhandlingar hamnade på hallväggen. DEN ÄR FANTASTISK!

11. Beskriv en perfekt lördag?

Om jag är hemma…Vaknar rätt tidigt, tränar (capoeria, la vida es..). Skräpar sedan runt med quinnan på stan innan det är dags att förbereda sig för matchen, helst hemma i soffan med diverse ritualer typ en balja té eller en stor kopp sprit och humörsvängningar (jag blir skitnervös, och skäller hela tiden, förmodligen därför man inte är på lokal). Sedan (när vi har vunnit) ut på stan och fira.

12. Vad tror du Tottenham har för framtid?

På kort sikt måste Jol och Davids stanna, och VI MÅSTE ut i Europa, annars ser det mörkt ut. Tippade att vi kommer femma i år, känns "on the mark". På lång sikt tar vi ligaguldet inom fem år! Våra träskobeklädda holländare har betytt så mycket för nytändningen och vinnarattityden, och det spännande lag som Levy byggt upp kan bli hur bra som helst, med halva Englands U21-trupp som flaggskepp. Men som sagt, viktigt att vi kommer ut i Europa.

13. Tala nu om för alla varför din stad skulle möjligtvis vara bättre än Eskilstuna?

Som född och uppvuxen i Västerås finns det bara ett svar på den frågan – Hmmm…VAD är Eskilstuna bra för, annat än bussen till Västerås och (så lämpligt…) Parken Zoo…? Men okej……Göteborg har Liseberg, en obegriplig dialekt, mig, fem allsvenska lag, det regnar snett, Håkan Mild, en fantastisk skärgård, Hönökonferensen, Ullevi och det är också härifrån Englandsbåten går. Say no more…

Micke "Mickespurs" Thor tackar för den trevliga intervjun och önskar lycka till med allt i framtiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.