Styrelsens kommentar kring vårens resa

Det har efter vårens medlemsresa kommit fram uppgifter om att en medlem i styrelsen skulle ha uttalat sig på mindre lämpligt vis, och på ett sådant sätt att andra medlemmar skulle tagit illa vid sig. Läs styrelsens kommentar om händelsen.

THSS första medlemsresa skedde under våren 2005, och var enligt de allra flesta en mycket lyckade begivenhet. Under resan var det högt itak och skämten och skratten var många. Dessvärre har det blivit uppenbart att det vid ett tillfälle gick för långt och det skall enligt uppgift ha sluppit ut en kommentar som uppenbart kan tolkas som rasistisk.

Detta är givetvis mycket olyckligt. Personen i fråga har själv inget minne av att han fällt kommentaren medan andra personer hävdar att så skall ha skett. Ord står alltså mot ord och vi vill därför nu poängtera var vi står i denna fråga.

Vi har internt diskuterat frågan på senaste styrelsemötet. Personen ifråga kunde då ej närvara men jag fick som ordförande i uppdrag att ta upp saken med personen. Efter detta samtal så kan man konstatera att han för det första inte kan erinra sig att han skulle ha sagt något rasistiskt, men han hade dock inga problem med att be om ursäkt för händelse och beklagade sig om detta hade ställt till problem.

Från styrelsen sida så är detta allvarligt. THSS tar kraftigt avstånd från allt vad rasism heter och som medlem i en styrelse är det extra viktigt att tänka på att vi representerar en grupp människor. Om vi utgår från att den rasistiska kommentaren sagts, så är det oerhört olyckligt. Att kommentaren fälldes under skämtsamma förhållanden och i kombination med segerns sötma och ölens beska hjälper inte.

Samtidigt som vi tar avstånd från hela händelsen så vill vi inte kasta någon åt vargarna. Jag tror att vi alla någon gång har sagt något vi inte borde ha sagt och gjort något vi inte borde ha gjort, och i slutändan är det enda man kan göra att be om ursäkt för sin obetänksamhet och dumhet. Ursäkten har vi fått och då vi inte har någon som helst anledning att tro att personen ifråga skulle vara rasist så väljer vi i detta fall att tillrättavisa personen ifråga.

Styrelsen beklagar också att händelsen inte togs upp direkt i anslutningen till resan utan att det har dragits ut och stötts och blötts på offentliga platser. Vi har i detta fall lärt oss att vi måste agera snabbare i frågor som denna, då det lätt kan växa och bli en hel dunkudde av en liten fjäder.

I och med ursäkten och tillrättavisning så är saken utagerad för THSS styrelse och vi hoppas att de personer som eventuellt tagit anstöt accepterar vårt beslut och att vi nu kan gå vidare med detta som en viktig lärdom.

THSS styrelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.