Inför Spurs – Sunderland

Ett mycket skadedrabbat Sunderland anländer till White Hart Lane för att försöka sig på en andra vinst eller en tredje oavgjord. Tottenham tittar mot topp tre och spelschemat i december gör anspråk för att sätta gasen i botten. Fem matcher i rad vill jag ha tre poäng nu och det ska vara fullt möjligt!

Jag tror att detta är matchen som kan visa var Tottenham står idag, form och namnmässigt sett. Jag skulle vilja ha en tvåmålsledning en kvart kvar av matchen. Det ska Spurs kunna hantera, och en match som denna måste man visa att man inte kommer att göra om samma misstag som mot West Ham.

Det gäller att ha marginalerna på sin sida, och den viktigaste av marginaler är just att kunna tillåta ett misstag eller ett kanonskott av motståndaren med fem minuter kvar på klockan. Vi gör alldelles för lite mål och tar inte till vara på alla chanser som vi skapar. Positivt att vi skapar och positivt att vi är med i samtliga matcher. Det är även positivt att Robbie Keane mer fått speltid. Jermain Defoe i all ära, men Keane har under åren varit en mycket pålitlig målskytt, och det under tidsperioder då Tottenham inte har varit lika namnkunnigt medan motståndaren varit det. Nu känns det som om vinden har vänt och vi måste börja prestera och föra spelet, att Martin Jol valde bänken för Defoe ser jag bara som positivt för stunden.

Sunderland är ett lag som vi ska slå. De har idel förluster i bagaget de senaste fem matcherna. En vinst och två oavgjorda sett på hela säsongen – totalt kasst enligt mig. Detta mina damer och herrar ska vara helt kassaskåpssäkert!

Ben Alnwick i mål för Sunderland, är ett eget löfte och spelar för England U18 – född 1987. George McCartney spelar för Nordirland och har ett bra huvud. Har spelat regelbundet för sitt Sunderland och har trots förfrågningar från Everton och Newcastle hållit sig lojal mot fans och klubb. Stort i mina ögon. Troligen är han borta från spel på lördag. Alan Stubbs, mittbacken som besegrade cancern och har spelat för Bolton, Celtic och Everton är en riktig klippa i backlinjen, och framför Dean Whitehead som verkar vara en mycket intressant spelare. 24 år och mycket passningsäker mittfältare med bra tacklingegenskaper och ett lugn som bra vapen. Kom till Black Cats från Oxford genom att en tribunal fick sätta pris på £ 150 000 eftersom klubbarna misslyckats att komma överens om summa.

Argentinaren Julio Arca är också farlig med McCartney bakom sig som lägger fina löpbollar i djupet. Vänsteryttern är även han en hjälte i Sunderland då han valde att stanna och kämpa tillbaka klubben till Premier League. Han är U21-lagkapten i Argentina. Arca kommer troligen inte att spela och Stubbs är även han på skadelistan tillsammans med nio andra spelare. Det ska som sagt inte vara några som helst problem och vi ska vinna detta lätt. Sunderland kan vara ett bra lag, men med alla skador så ser laget tunt ut och tabellen visar att de inte håller måttet även om de flesta är friska och krya.

Preliminära startelvor:

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Tainio – Jenas – Carrick – Davids
Keane – Mido

Sunderland (4-4-2):

Alnwick
Nosworthy – Breen – Caldwell – Hoyte
Lawrence – Bassila – Whitehead – Welsh
Gray – Stead

Vi kan mönstra vilket lag vi vill så länge det inte är Dean Marney eller Mounir El Hamdaoui, och det är sällan Spurs har sett så skadefria på den annars gedigna skadelistan. Jag tror att vi kommer spela Keane från start, och Jol borde göra det eftersom han är målfarligast av de tu små där fram just nu. Denna match ska punkteras och sedan ska Keane lämna för Defoe som ska slå in en balja, bara för självförtroendets skull.

Förtvivlad blir jag om vi inte ställer upp med det bästa vi har. Detta är en match vi verkligen ska satsa på och Jol är en av få som borde ha det förståndet. Vi har en jättechans att dra ifrån lite från andra mittenlag under december och Sunderland är den perfekta starten på en slutspurt till andra sidan nyår. Nu har Spurs chansen att verkligen koppla greppet om en plats i Europa. Vi måste bara ta den. Ett kraftigt sargat och skadedrabbat Sunderland – det kan inte bli lättare i Premier League. Hemma på White Hart Lane kan Edgar Davids räta ut i sitt spel utan större risk för billiga gula kort. Går vi för fullt vinner vi lätt, och det kommer vi att göra!

Mitt tips: 3-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.