Bolton – Spurs 1-0

Trots en handfull riktigt farliga målchanser med ribbträff, stolpträff och ett till synes felaktigt bortdömt Defoe-mål fick Martin Jols mannar se sig besegrade av ett samspelt Bolton. 1-0 (1-0) blev slutresultatet i en match som vaknade till först i mitten av andra halvlek med ett frenetiskt Spurs jagandes en kvittering.

Typiskt! Ska det alltid vara så här! Vi hade ju faktiskt ett guldläge, och Bolton – även om det idag är inget annat än ett topplag – så kommer Spursfaktorerna in. Den största av dem är otur, den andra är mer given i matcher som gäller något, domaren. Och den sista är att vi inte spelar för fullt hela matchen.

Jag tänker dock inte gräva ner mig i skyttevärn utan kan ändå gå ganska rakryggad ännu på gator och torg. Laget idag har mycket stort potential, och som jag snurrade om i införrapporten så måste Bolton erkännas som ett av de bättre lagen i PL i år.

Det kommer inte vara enbart Tottenham som går på pumpen borta mot Bolton. Sedan är det tyvärr sorgligt att vi inte kunde ta tillvara på Chelseas förlust, och kunna knapra in några poäng, även om min hybris på ett ligaguld enbart är i fantasin så är det ändå skönt om Tottenham kunde börja skapa rubriker i internationell presss som en av få utmanare och möjlig champions league lag från England.

Bolton (4-5-1):
Jääskeläinen
O'Brien – Ben Haim – Jaidi – Gardner
Diouf (N'Gotty, 83) – Nolan – Faye – Speed – Stelios (Nakata, 59)
Davies (Borgetti, 49)

Spurs (4-4-2):
Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee (Keane, 61)
Jenas (Brown, 83) – Tainio – Carrick – Davids
Mido – Defoe

Tottenham hade en enorm press mot Bolton i slutet av matchen och enbart ribba och stolpe, samt räddning på mållinjen gör att vi inte går av med minst en poäng.

Det största misstaget är naturligtvis att ett mål blir bortdömt, och Defoe skulle behöva näta, och när han väl gör det så döms det felaktigt bort. Jag kan inte annat än fortsätta tycka att målkameror skulle lösa en sådan situation rättvist och på kortare tid än spelarna ska klaga över det dåliga domslutet.

Vårt mål skulle ha kommit (kom) bara minuten efter Boltons 1-0 mål och det var synd att vi inte fick det övertaget. Jag tror faktiskt att matchen skulle ha vänt där. Tottenham måste förstå att vi är mycket bättre än förr om åren och att vi kan styra en match från start.

Det är farligt att gå och lunka i första halvlek och tycka att det är bra när det står 0-0 på bortaplan. Vi ska köra hårt från början, och inte vara rädda att blotta oss bakåt, vi har faktiskt Robinson. Och man kan knappast klandra honom för att Nolan får göra ett riktigt kalasmål.
Arsenals svit på 49 matcher i rad utan förlust känns som ett otroligt rekord när man ser vilka lag som de faktiskt har slagit under rekordtagandet. Bolton är svårslagna och har man minsta otur mot dem så går det som igår, så enkelt är det.

Keane kommer in i 61:a och jag tycker att han får lite mer fart på spelet. Han skapar en hel del och det var lite intressant uppställning då Lee var den som gick ut. Jag tycker att vi fortfarande ska köra på Mido och Defoe från start, men visst får Keane smyga in tidigare och tidigare i varje match? Kanske kommer starta med honom och de tu på topp snart!

I och med denna match så har vi nu ramlat ner i tabellen och med flera lag med en match mindre spelad så känns en Europaplats mer än osäker. Det är dags att få fart på målskyttet. Vi måste göra minst två mål per match för att kunna säkra vinster, och vi är inte där riktigt än, men jag vill poängtera att laget är starkt och jag hoppas att detta bara var en miss i arbetet från både domaren och Tottenham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.