THSS tar pulsen på Arsenalfansen inför derbynas derby

Inför det alltid heta derbyt mellan Tottenham och Arsenal på lördag har vi tagit pulsen på Pontus Nilsson från Arsenal Official Supporters Club Sweden (www.arsenal.se).

Känslan inför derbyt på lördag?
Ett derby mot Spurs känns alltid lite extra. Hittills i år har ju Tottenham levt upp till de förväntningar som ställs på klubben varje år, något man inte kan säga om Arsenal. Oavsett vad det är för manskap som ställs mot varandra och oavsett var klubbarna ligger i tabellen så är det oftast jämna tillställningar. Förra året på White Hart Lane bjöds det på en av de märkligaste matcher man någonsin skådat, en repris på denna så är jag nöjd. Med tanke på hur lagen spelat fram till denna match så måste jag erkänna att det känns oroligt för första gången på många år.

Trolig startelva?
Jens Lehmann
Lauren – Sol Campbell – Pascal Cygan – Gaël Clichy
Fredrik Ljungberg – Cesc Fabregas – Gilberto Silva – Robert Pires
Dennis Bergkamp – José Antonio Reyes

Lagkapten Henry har bara 30% chans att komma till spel denna derbymatch. Skillnaden mellan dagens Arsenal och dagens Spurs skall ju enligt Jol vara just Henry så vi får se hur dennes uttalande står sig efter matchen såvida Henry inte spelar. Förutom tveksamma Henry finns dessutom finns Cole och Hleb på skadelistan. Ljungberg, Campbell och Reyes är dock tillbaka efter skadeuppehåll och jag gissar att alla går in i startelvan. Robin van Persie gjorde dock bra ifrån sig i matchen mot Sunderland i veckan och kanske får han en plats i startelvan på bekostnad av Reyes.

Nyckelspelare i Arsenal inför just denna match?
Jag skulle vilja påstå att nyckelspelaren är den som kliver fram och gör mål i Henrys frånvaro. Robin van Persie och Jose Antonio Reyes har inte levt upp till de förväntningar som ställs på en anfallare i dagens Arsenal.

Förvånad över Arsenals start på säsongen?
Ja det är jag absolut. Media hade visserligen skrivit ner Arsenal redan innan säsongen började och sa att man skulle få det svårt utan Vieira. Men för oss som följde Arsenal förra hösten (då Vieira var skadad) visste att vi inte stod och föll med honom. Dessvärre har laget inte alls kommit i närheten av det spel man visade upp i höstas, Reyes och van Persie har inte levererat framåt i den utsträckning man hoppats på. Att spelat fungerar så pass dåligt är förvånande och med tanke på de spelare vi mönstrat mot WBA, West Ham och Boro så skall man kunna förvänta sig bättre resultat. En spelare som Vieira lämnar dock ett stort tomrum och då truppen varit ovanligt skadedrabbad så önskar man givetvis att truppen varit lite bredare.

Har du varit på White Hart Lane någon gång? (Om ja, vad är de största skillnaderna mellan Highbury och White Hart Lane?)
Nej det har jag inte varit.

Tippat resultat (inkl alla målgörare)?
Slutresultat 1-3.
0-1 (11) Pires, 1-1 (31) King, 1-2 (74) Ljungberg, 1-3 (81) Silva

Hur viktigt är matchresultatet för resten av säsongen?
Oerhört svårt att säga då säsongen är så pass ung som den är.
Faktum är att Tottenham har inlett säsongen bra – Arsenal har öppnat tveksamt. Om Arsenal vinner på lördag går dom om Spurs i tabellen. Detta skulle sarga det goda självförtroende som finns i Spurs och kanske kan det få negativa effekter i matcherna framöver. Som Arsenalsupporter vill jag hoppas att en eventuell förlust bara skulle ge änne mer energi till att motbevisa att man kan bättre i kommande matcher.

Hur mycket prestige ligger det i detta derby för Arsenalspelarna tror du?
De vet hur mycket matcherna mot Spurs betyder för supportrarna så det är mycket prestige i dessa matcher även för spelarna. Detta oavsett nationalitet.

Hur slutar Arsenal och Spurs säsongen i ligan?
Jag tror att Arsenal får igång spelat och slutligen spelar upp sig till en tredje plats efter orubbliga Chelski och America Utd. St Totteringham´s Day kommer firas senare än vanligt i år då jag tror Spurs kniper fjärdeplatsen.

THSS tackar Pontus Nilsson för medverkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.