Inför Spurs – Arsenal

Det är med stora förhoppningar man ser fram emot årets derby på White Hart Lane. Spurs, som gör sin bästa säsongsstart på länge, ställs mot lokalkonkurrenten Arsenal, som inte alls ser lika starkt ut som under de tidigare så framgångsrika säsongerna. Förutsättningarna för ett bra resultat i säsongens viktigaste och mest känsloladdade match är därför bättre än på många år.

Arsenal har inlett säsongen på ett mindre imponerande sätt. Som vanligt är man väldigt svårslagna hemma på Highbury, vilket också fem segrar på fem matcher vittnar om. Däremot har man under den första delen av säsongen haft betydligt svårare på bortaplan. En poäng, som för övrigt togs mot West Ham, på fyra matcher är inte något som skrämmer. Förmodligen är det här avsaknaden av den till Juventus flyktade fältherren Patrick Vieira märks mest.

Kanske kommer den nyss comebackande Thierry Henrys återkomst till laget betyda en del i jakten på bortapoäng. Henry kommer naturligtvis att vara det största hotet mot Spurs på lördag, förutsatt att han spelar. Henrys medverkan i derbyt är, enligt manager Arsène Wenger, osäker sedan anfallaren gjort en för tidig comeback och fortfarande känner av sin skada. Däremot är Fredrik Ljungberg och Sol Campbell åter redo för spel.

Så till hemmaidolerna i Tottenham, som inlett säsongen på ett strålande sätt och visat att man inte längre behöver känna sig underlägsna någon motståndare i Premier League. Den senaste tidens upphämtningar i bortamatcherna mot Charlton och Manchester United visar att Spurs i år har en hög moral i truppen. Ett tidigt underläge på Old Trafford hade för inte så länge sedan inneburit en säker förlust. Den andra halvleken senast visar vilken fotboll Spurs är kapabla till och lovar också gott inför lördagens klassiska derby.

Spurs har som bekant endast förlorat hemmamatchen mot Chelsea i årets upplaga av Premier League. De övriga resultaten har gjort att laget nu parkerar på en tredjeplats i tabellen, tre poäng före Arsenal som dock har en hängmatch tillgodo. Spurs fina hemmafacit med fyra hållna nollor och segrar mot Middlesborough, Fulham och Everton visar, tillsammans med den underhållande 0-0 insatsen mot Champions Leaguemästarna Liverpool, att Spurs är att räkna med på White Hart Lane.

I hemmalaget väntas som vanligt Paul Robinson vakta målet. Backlinjen kommer med stor sannolikhet att vara densamma som spelade så bra i matchen på Old Trafford. På mittfältet kommer förändringar att ske då Edgar Davids är avstängd. Holländarens frånvaro är ett avbräck som förhoppningsvis inte påverkar laget alltför mycket. Vem som ersätter Davids är ännu oklart. De tre övriga mittfältarna; Carrick, Jenas och Lennon, som alla startade senast lär få chansen igen. I anfallet fortsätter förmodligen Mido och Defoe.

På bänken lär de två som inte spelar i trion Mendes, Tainio och Reid finnas tillsammans med Cerny, Kelly, Naybet och Keane. Även Rasiak är aktuell för en plats på bänken.

Till sist: Dags för revansch för förra årets märkliga och smärtsamma 4-5 förlust!

Troliga laguppställningar:

Spurs (4-4-2)

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Lennon – Jenas – Carrick – Tainio
Defoe – Mido

Arsenal (4-4-2)

Lehmann
Lauren – Touré – Campbell – Clichy
Ljungberg – Fabregas – Gilberto – Pires
Van Persie – Reyes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.