Inför Charlton – Spurs

Så var det då dags för ett av många Londonderbyn igen. Denna gång står Charlton för motståndet i en på förhand svår bortamatch.

Charlton har som bekant startat säsongen på ett strålande sätt, med fem vinster av sex möjliga. Med sin framgångsrika 4-5-1 uppställning har laget endast förlorat hemmamatchen mot suveräna ligaledaren Chelsea, precis som Spurs gjort. Mittfältet är förmodligen det främsta skälet till att Charlton gått så bra i inledningen av säsongen. Förre Liverpoolspelaren Danny Murphy bildar tillsammans med Alexei Smertin och Radostin Kishishev ett svårforcerat mittfält. Yttrarna Dennis Rommedahl och Jerome Thomas är viktiga för lagets anfallsspel, främst genom sin löpvillighet och sin förmåga att utmana sin försvarare. Dessa två bildar tillsammans med den stora överraskningen Darren Bent ett giftigt anfall. I backlinjen återfinns två gamla Spurslirare, nämligen högerbacken Luke Young och mittbacken Chris Perry.

Spurs har den senaste femårsperioden haft ganska svårt i matcherna mot Charlton. The Addicks har med sina fem segrar, två oavgjorda och tre förluster ett visst övertag. Då ska det dock tilläggas att Tottenham tagit alla sina tre segrar på The Valley, vilket talar för Spurs kan få med sig ett bra resultat från matchen.

Tottenham har som alla vet haft en del skadebekymmer under säsongsstarten. Trots detta har Jols mannar presterat och även om det saknats en hel del i anfallsspelet har man på ett imponerande sätt kämpat sig till en hel del poäng. Till lördagens match är Michael Dawson åter tillgänglig efter att ha missat de tre senaste matcherna. Om Dawson spelar från start återstår att se. Däremot saknas Michael Carrick, Noe Pamarot, Anthony Gardner och Wayne Routledge fortfarande.

Carricks frånvaro öppnar återigen för Pedro Mendes som gjorde ett bra jobb som defensiv mittfältare i matchen mot Fulham. Det troliga är att mittältet formeras på samma sätt som senast, med Lennon och Davids på kanterna och Jenas tillsammans med Mendes centralt. I försvaret är det nog bara Naybet som får flytta på sig till förmån för Dawson, förutsatt att han är i tillräckligt bra form för nittio tuffa minuter. Framåt är Mido självskriven med sin tyngd och med tanke på målet senast lutar det åt fortsatt förtroende för Defoe, trots en del tveksamma insatser på sistone. Detta betyder att hete Robbie Keane återigen börjar på bänken. Det ska dock tilläggas att startelvorna inte är bekräftade.

Troliga startelvor:

Spurs (4-4-2):

Robinson
Stalteri – Dawson – King – Lee
Lennon – Jenas – Mendes – Davids
Defoe – Mido

Charlton (4-5-1)

Andersen
Young – Perry – Hreidarsson – Powell
Rommedahl – Murphy – Kishishev – Smertin – Thomas
Bent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.