Grimsby Town – Spurs 1-0

Så hände det igen i fotbollen och igen för Tottenham. Ett överlägset lag på pappret förlorade mot ett annat på pappret kasst lag inför endast dryga 8000 åskådare – det kan således knappast ha varit publiken som gjorde Grimsbyspelarna vilda av energi. Nej, de spelade med hjärtat för sin klubb. Och så fort det sker kommer förluster för stora klubbar med proffs som inte vill ta en smäll i en närkamp att vara oundviklig.

Blod och änkors bistra klagan. Hur länge pallar man med förluster som denna? Snart måste Spurs ledning, spelare och tränare verkligen ta sitt ansvar. Det måste få delas ut reprimander för händelser som denna! Det ska inte betalas ut någon lön när sånt här sker, då vet de inte om vilken anrik klubb de spelar för, eller framför allt inte hur vi fans plågas och häcklas ständigt 24-7 av alla andra lags fans. Det är inte försvarbart att förlora med det lag vi hade på planen igår mot ett division två gäng!

Jag kan inte förstå förluster som denna och även om de händer och själva charmen med fotboll är att de händer, så kan jag inte förstå hur det kommer sig att det sker om och om igen. Det är sanslöst att Jol spelar med en nästan intakt startelva och Tottenham lyckas inte få in en enda boll i nätet. Det är faktiskt kraftigt oroväckande och den enda lilla ljusglimt man har att fokusera på idag är att det var precis rätt match och rätt cup att förlora för att få lärdom och erfarenhet. Inte för att Spurs saknar det, men de verkar vilja bli påminda allt för ofta. Ytterligare något att vara stolt över är att King och Jol har gått ut och bett om ursäkt till fans – det var tydligen en hel del tillresta, och jag kan bara tänka mig hur de kände sig efter slutsignalen! Skandal!

Jag frågar mig även varför Jol inte använde sig av flera icke givna spelare i första elvan? Cerny, Kelly, Bunjevcevic (m.fl.) dessa satt dock på bänken och att Robinsson prompt var tvungen att stå? Varför? Det är ju faktiskt så att Jol lär ha velat gå långt i denna cup eftersom han mönstrar ett lag fullt med spelare givna för en första elva. Om någon gång Cerny ska stå så är det ju mot Grimsby Town? Här ifrågasätter jag faktiskt Jol kraftigt och jag hoppas att han har ett bra försvar. Ett citat från BBC;s matchrapport stämmer bra med hur illa detta var. ” It was a major embarrassment for a below-par Spurs side boasting five England players and 10 internationals”.

Lite lustigt är att några på planen var med om Englands förlust mot Nordirland i det mycket viktigare VM kvalet och borde ha lärt sig från det snedsteget samt upplyst övriga truppen om det. Hjärtat igen!

Grimsby (4-4-2):
Mildenhall
McDermott – Whittle – R.Jones – Croft
Cohen (Barwick 83) – Kalala – Bolland – Parkinson
Reddy – G.Jones (Gritton 45)

Tottenham (4-4-2):
Robinson
Stalteri – Naybet – King – Lee
Jenas – Carrick (Davis 67) – Brown – Reid (Lennon 61)
Defoe – Keane

Målskytt: Kamudimba Kalala 89

Publik: 8 206 åskådare
Domare: G.Laws

Matchen, som jag själv inte har sett ännu – och frågan är om det blir värt att se den, har enligt tottenhamhotspur.com varit en chansrik match där båda målvakterna verkligen fick slita för att hålla bollar utanför nätet. Och målet som Kalala gör verkar ju ha varit en riktig smaskig volley efter en rensning från hörna, precis utanför straffområdet. Keane ska ha haft en möjlighet på tilläggstid men det ville sig helt enkelt inte för honom eller Spurs igår, och det är riktigt dåligt. Grimsby Town ska slås med det sämsta lag vi kan mönstra, samt att vi får en utvisad, men som jag tjatat om, spelar man inte med hjärtat utan är rädd för gräsfläckar och skador, ja då ser vi vad som händer.

Nu finns bara en utväg och det är att gå långt i ligan och längst i FA-cupen – svårare än så är det inte. Och vad som gäller för att lyckas med det, är att göra mål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.