Inför Grimsby Town – Spurs

Så drar Carling Cup igång sin andra omgång och Spurs första motståndare är Grimsby, som ligger överst i League Two i England. Ett tämligen lätt motstånd för Spurs och Jol kommer nog möblera om rejält i startelvan.

Spurs öppnar upp säsongens ligacup med spel på bortaplan (Blundell Park) mot Grimsby, the Mariners.
I Grimsby Telegraph kan man läsa vad Mariners manager Russell Slade bad fansen före matchen, “he has issued a rallying cry to Town fans – urging them to suck the ball into the net against Torquay tomorrow”. Sedan vann de med 3-0 på ett övertygande sätt. Ett lite roligt sätt att be fansen vara en del av målgörandet. Detta ska såklart inte bli några större problem för ens våra reserver att ta sig ann.

Grimsby striker Michael Reddy gjorde två av målen mot Torquay i andra halvlek, medan Gary Jones hade lite oflyt med en kraftig ribbträff när Grimsby vann sist i League Two.
Gary Croft's och Rob Jones började målskyttet i slutet av första efter det att Grimsby mer eller mindre ägt halvleken enligt Grimsby Telegraph. Grimsby leder i detta nu League Two.

Nu lär detta knappast vara en värdemätare då Torquay ligger sist i League Two. Och visst är detta den kanske solklaraste bortasegern av dem alla i andra omgången. Tror dock att Grimsby Town mönstrar det starkaste de har. Det är ju inte heller att förglömma, att Derby åkte ur första omgången mot just Grimsby och då spelade ju Rasiak andra halvlek så han är utesluten att spela i Carling Cup denna säsong, om jag förstått reglerna rätt, men jag är inte säker här. Efter lite surfning så ser jag att flera forum anser att Rasiak ska starta vid spekulationer om förstaelvan, så jag kan ha fel.

Målgörare för Grimsby Town i ligan:
Michael Reddy, 3 mål.
Robert Jones, Jean-Paul Kamudimba Kalala, Gary Jones, 2 mål.
Calvin Andrew, Martin Gritton, John McDermott, Tony Crane, 1 mål.

Så här ser matcherna ut i ligacupen den 19, 20 och 21 september. De åtta lag som kvalificerade sig till Europaspel förra säsongen kommer in i ligacupens tredje omgång. Detta är den andra!

Watford v Wolves
Wycombe v Aston Villa
Wigan v Bournemouth
Charlton v Hartlepool
Fulham v Lincoln
Yeovil v Millwall
Doncaster v Man City
Blackburn v Huddersfield
Leicester v Blackpool
Rotherham v Leeds
Norwich v Northampton
Scunthorpe v Birmingham
Sheffield Wed v West Ham
Burnley v Barnsley
Grimsby v Tottenham
Cardiff v Macclesfield
Mansfield v Southampton
West Brom v Bradford
Gillingham v Portsmouth
Crystal Palace v Coventry
Barnet v Plymouth
Shrewsbury v Sheffield Utd
Sunderland v Cheltenham
Reading v Luton

Spurs tror jag kommer att lufta en hel del spelare då vi spelar ett tufft derby mot Fulham den 26 september. Och detta motstånd bör bjuda Jol till att testa en hel del förändringar, kanske även taktiskt sätt. Man ska dock aldrig säga aldrig, för visst finns det en liten chans att han sätter in Defoe bara för att han ska få upp självförtroendet och näta en eller två bollar. Värre vore såklart om så inte skulle bli fallet. Keane kanske borde få chansen från start mot Fulham och därmed vilar, eller så vill Jol att han kommer upp i än bättre matchtempo?

De som har Viasat Sport ska kunna se denna match live, vet inte om jag dock kommer hinna detta, men sist jag såg på Viasat och Carling Cup så spelade Spurs mot Oldham och det finns kanske en chans att siffrorna far iväg likt då med 0-6 om jag minns rätt.

Mycket svårt att sia om vilken elva Jol väljer, och vi har ju faktiskt lånat ut en hel del spelare som vi skulle ha haft användning för nu, men visst är det rätt att låta dem hålla igång och utvecklas i andra lag. Jag hoppas dock att Spurs satsar lite på LC i år, då det inte bara är Europaspel i Uefacupen utan även en buckla i pris, och det var ju inte igår som detta togs hem till WHL!

Om inga oförutsedda skador kommer upp så kanske elvan ser ut som följer imorgon tisdag:

Cerny
Kelly – Naybet – Huddlestone – Lee
Tainio – Mendes – Brown – Reid
Barnard – Keane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.