Inför Aston Villa – Spurs

I morgondagens kvällsmatch i Premier League tar Aston Villa emot Tottenham. Tottenham står vid lite av ett vägskäl: ska man haka på i kampen om en Europa-plats eller kommer man även i fortsättningen harva i mitten av tabellen. Vid vinst gör man det förstnämnda, men vid oavgjort eller förlust finns risken att denna säsong blir som de tidigare vi vant oss med.

Tottenham inledde årets säsong mycket bra och ledde ligan efter två omgångar med 4-0 i målskillnad. Men sedan hände något, Tottenham har inte lyckats göra något mål på de tre senaste matcherna. Därför har Tottenham inte vunnit sedan dess och har nu fallit till en sjätteplats i tabellen. Emellertid har Tottenham spelat målsnålt åt båda hållen och faktiskt bara släppt in två mål, trots att det flyttats runt i backlinjen rätt mycket.

Denna helg var det så dags att möta Aston Villa på Villa Park i Birmingham. Precis som förra säsongen har Villa en liten och rätt tunn trupp. Dessutom har de inte varit jätteaktiva på transfermarknaden. Det enda stora namnet som köpts är anfallaren Milan Baros från Liverpool, samtidigt som mittfältaren Nolberto Solano återvände till Newcastle. Med detta som bakgrund var det inför säsongen många experter som trodde att Villa skulle få det svårt att ta en plats högt upp i tabellen. Än så länge har dessa haft rätt, Villa har bara en seger på de inledande fem matcherna (1-0, hemma mot Blackburn). Nu senast blev Villa utklassade av West Ham med 4-0, vilket indikerar att managern David O’Leary har en del problem.

Inför morgondagens match har Villa backen Martin Laursen och mittfältsgeneralen Gavin McCann bort på grund av skador. I Tottenham saknas backarna Noé Pamarot och Michael Dawson av samma anledning. Dessutom är anfallaren Mido fortfarande avstängd. Frågetecken finns för legendaren Edgar Davids, som kommer testas inför matchen.

Det är alltid svårt att tippa startelvor och ännu svårare när Martin Jol är manager, men jag tror att Tottenham kommer att spela med samma lag som mot Liverpool. Det innebär att Robinson kommer vara målvakt bakom en backlinje bestående av Stalteri, King, Gardner och Y P Lee. På mitten kommer då Lennon, Jenas, Carrick och Davids husera, med Defoe och Rasiak huggandes på topp. De enda ändringar jag kan jag se är att Reid vid skada på Davids tar dennes plats till vänster på mittfältet samt att Lennon får stiga åt sidan och ge plats åt sidan för den mer defensiva Tainio.

Tottenham har bara slagit Villa i Birmingham en gång sedan Premier League startades, men imorgon är det hög tid att den siffran dubblas. De saker som jag anser är viktigast i morgon är att Tottenham fortsätter bygga på sitt stundom mycket fina anfallsspel och att det nu ger utdelning. Man kan spela hur fin och underhållande fotboll som helst, men gör man inga mål vinner man inga matcher och kan inte klättra i tabellen.

Matchen i morgon blir svår mot ett revanschsuget Aston Villa, men om Tottenham kommer upp i den standard vi vet att dom har bör denna match vinnas. Med ett stabilt försvar och ett målskytte som lossnar tror jag att Tottenham vinner med 2-0 efter mål av Carrick (!) och Defoe.

Preliminära startelvor:

Spurs (4-4-2):
Robinson
Stalteri – King – Gardner – Y P Lee
Lennon – Jenas – Carrick – Davids
Defoe – Rasiak

Aston Villa (4-4-2):
Sørensen
Hughes – Mellberg – Ridgewell – Bouma
Milner – Davis – Djemba-Djemba – Barry
Baros – Phillips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.