Spurs – Liverpool 0-0

Tre nyförvärv debuterade för Spurs under lördagens omgång i Premier League. Tottenham nådde oavgjort mot regerande Champions League-mästarna Liverpool i en mycket välspelad match. Trots ett flertal målchanser slutade matchen mållös.

Spurs XI (4-4-2):

Robinson
Stalteri – King – Gardner – Lee
Lennon (Brown 82) – Jenas – Carrick – Davids
Defoe – Rasiak (Keane 82)

Avbytare: Cerny, Naybet, Reid.

Varningar: Edgar Davids 77.

Liverpool XI (4-4-2):

Reina
Finnan – Hyypiä – Carragher – Warnock (Alonso 69)
Luis Garcia – Gerrard – Hamann (Sissoko 45) – Riise
Cissé – Crouch (Traoré 77)

Avbytare: Carson, Josemi

Varningar: Sami Hyypiä 60.

Publik: 36 148 åskådare
Domare: Howard Webb

Förändringarna var många inför en match som på förhand väntades bli jämn. Young Pyo Lee, Jermaine Jenas och Grzegorz Rasiak gjorde alla debut från start. Förutom de tre nyförvärven debuterade också Aaron Lennon från start på högermittfältet. Det var också skönt att se lagkapten King tillbaka efter skadefrånvaron. King agerade stabilt matchen igenom och var även nära att göra mål i den 30:e minuten när hans närskott blockerades av Liverpoolförsvarare.

Den välspelade och underhållande matchen inleddes med att lagen bytte halvchanser med varandra. Spurs försökte kombinera sig igenom det skickliga Liverpoolförsvaret medan Liverpool använde sig av längre uppspel och en hel del crossbollar för att få isär Spurs dito. Bortalaget spelade ett rakare spel där de ofta sökte ytan bakom den offensivt skicklige Lee.

I den första halvleken skapade Jermain Defoe en del chanser efter samarbete med bland annat Edgar Davids. Den bästa chansen kom dock strax innan pausvilan när den nye polacken Rasiak nickade i ribban efter en pressad frispark av Davids. Den hårda frisparken ställde till problem för José Reina i Liverpoolmålet som lämnade en retur rakt i gapet på Rasiak som försökte nicka bollen i den bortre delen av målet. En överspelad Reina såg bollen ta i ribban.

Matchens delikatess stod Lee för när han snurrade ordentligt med Steve Finnan vid hörnflaggan. Prestationen drog ner applåder från läktaren och ledde fram till den hörna King var nära att förvalta.

Liverpools bästa chans i den första halvleken kom efter en frispark när den gänglige Peter Crouch nickade över. Halvleken var jämn med ett visst övertag för Spurs som förde spelet.

Den andra halvleken inledde Liverpool övertygande. Bortalaget tog tag i spelet och skapade ett par riktigt farliga lägen. Fem minuter in i halvleken tog sig Djibril Cissé fram på vänsterkanten och serverade Luis Garcia som försökte placera bollen i nät. Lyckligtvis stod Ledley King i vägen och fick bollen i bröstet. Några minuter senare testade Cissé Robinson med ett vasst volleyskott från tjugo meter. Robinson var dock med på noterna och parerade.

Med på noterna var Robinson däremot inte när John Arne Riise lite senare träffade ribbans undersida med en jättevolley. Nu svängde matchen rejält och Riises chans följdes upp av ett vasst skott av Michael Carrick. Reina lämnade återigen en farlig retur som en offside stående Defoe sköt över.

I den 61:a minuten exploderade White Hart Lane när Rasiak mycket snyggt nickade in en högerhörna. Tyvärr dömdes målet bort då hörnan bedömdes varit över kortlinjen innan den nådde fram till den framstormande Rasiak. I samband med offsidemålet lyfte Spurs upp spelet vilket behövdes efter den svaga inledningen på halvleken.

Tio minuter senare nickade Crouch in en hörna för sitt Liverpool. Målet var i stort sett identiskt med Rasiaks och dömdes också bort av samma anledning.

Avslutningen bjöd inte på lika chansrik fotboll. Lagen hade varsin bra chans när Lennon frispelades och avslutade samtidigt som han mycket knappt vinkades av för offside och när Cisse slarvade bort ett jätteläge på inbytte Sissokos fina framspelning.

Matchen var som sagt jämn och båda lagen vågade spela fin fotboll vilket ledde till en underhållande match. Med varsitt bortdömt mål och varsin ribbträff slutade matchen rättvist oavgjort. Däremot förtjänade matchen mål.

I hemmalaget visade vänsterbacken Lee prov på fin bollbehandling och ett spel som lovar gott inför framtiden. I övrigt förtjänar hela laget beröm för en fin insats. Speciellt roligt var att nyförvärven efter så kort tid med laget gjorde bra ifrån sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.