Jermaine Jenas klar för Tottenham Hotspur

Det råder full aktivitet på White Hart Lane under transferfönstrets sista dag. Nu har den 22-årige mittfältaren, tillika landslagsmannen Jermaine Jenas skrivit på för Tottenham. För detta kalas får Tottenham betala runt 7 miljoner pund.

En av sommarens stora transferföljetongar har handlat om Jermaine Jenas. Spelaren själv har sagt att han vill lämna klubben, medan Newcastles manager Graeme Souness och ordförande Freddy Shepherd sagt att han inte kommer att säljas. Men till sist fick alltså Jenas sin vilja fram och skrev på för Tottenham.

Jenas slog igenom med dunder och brak i Nottingham Forest 2001 och köptes i februari 2002 av Newcastle United för 5 miljoner pund. I Newcastle var det mycket upp och ned, ibland kunde han vara alldeles briljant bara för att nästa match ha tappat formen helt. Sammantaget har det dock varit mest upp, vilket understryks av åtskilliga landskamper. Dessutom har Jenas trots sin ungdom redan fått chansen att vara vikarierande kapten i Newcastle.

På senare tid började dock Jenas känna att han var på väg att växa ur den svartvitrandiga tröjan och ville ha en ny utmaning. Det är inte heller någon högoddsare att tro att han hade lite svårt för den specielle Souness. Ryktena om ny klubbadress för Jenas var många under sommaren. Förutom Tottenham nämndes lag som Manchester United, Arsenal och Middlesborough.

Som spelare beskrivs Jenas som en mycket löpstark mittfältare som jobbar både i defensiven och offensiven. Dessutom har han god teknik. Under sin tid i Newcastle hann Jenas med att göra 153 matcher och 12 mål, samt få 12 varningar. Eventuellt blev han även utvisad en gång utöver den felaktiga utvisningen mot Arsenal denna säsong.

Priset som tidigare sades ligga på 9 miljoner pund har nu ändrats till 7 miljoner pund, vilka ska betalas över 3 år. Från att tidigare ha varit ett rimligt pris för Jenas, betalar nu Tottenham egentligen ett underpris. Speciellt med tanke med tanke på att han är en ung, engelsk landslagsman.

THSS och spurs.se hälsar Jermaine Jenas hjärtligt välkommen och hoppas att få se honom fortsätta sin utveckling i Tottenham!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.