Nu stängs fönstret

Transferfönstret är på väg att gnissla igen med ett knirkande och journalister, experter, insiders och till och med fan och hans moster är av uppfattningen att Spurs kommer att värva mer innan dess…

Efter att ha bläddrat upp och ner och ringt fram och tillbaka så verkar det som om Jol valt att öppna plånboken och ta fram en del av de ca £20m som ligger och bränner ett hål.

Lee Young-Pyo är inget frågetecken längre. Väldigt säkra källor säger att han är på White Hart Lane för en läkarundersökning idag, och att klubben kommer att presentera sydkoreanen i veckan. £2m kommer vi pröjsa för en ytterback som enligt Philip Cocu kommer att "bli älskad av fansen på White Hart Lane". Jag skall villigt erkänna att jag endast sett honom i en handfull matcher, men jag kan konstatera att Edman får ett rent helvete att behålla en ordinarie plats.

Spurs vill dock vänta med att presentera Lee för alla oss Spursfans, för det finns£8m till som skall skeppas ut. Jermaine Jenas will komma till oss, vi vill att han skall komma, men Newcash, detta enpoängslag, tycker att £8m är för lite. Tja, Newcash kan ju glömma Keane och i all ära så ser jag £8m som en skälig summa pengar för en så stor talang. Jenas kommer till Spurs, för vad skall Newcastle med en spelare som inte vill spela för klubben? Han lär knappast öka i värde.

Sedan har vi då det kanske absolut viktigaste, Kanoutes ersättare. Carlton Cole nämns, Christiano Lucarelli likaså men frågan är om inte Jol har en liten luring på gång. Efter matchen mot Chelsea så sa Big Marty att "Vi måste vara tysta och agera på det sätt som vi anser bäst, men om ni bara väntar ett tag så kommer ni få se". Jaja, rökridåer eller inte…det kommer nog en anfallare till the Lane för inte kan väl Levy & co sabotera allt som vi skapat genom att inte plocka in en anfallare som kan konkurrera med Mido?

Tre gubbar in alltså och frågan är om vi tappar någon/några? Pratar man med folk runt omkring så är det inge Einstein-svar som kommer fram: Bunje och Jackson lär väl knappt få plats i a-laget. Davenport kan komma att lånas ut till Reading, familjen Mendes sägs fortfarande ha det tungt i London etc etc…Ziegler skall förresten lånas ut till Hamburg SV…han sakanar väl Atouba. I ärlighetens namn så behövs Ziegler för Reid har allt en del kvar att bevisa.

Rykten, skvaller, fakta och massa annat skräp kommer att hoppa upp och ner under dagarna, men en sak är säker: Vi får bekanta oss med några spelare efter transferfönstret smällt igen.

Jan Juhlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.