Inför Liverpool – Spurs

Ytterligare en match av största vikt står på tur för både Liverpool och Spurs. Två gamla giganter i den engelska ligan som nu bråkar om Europaplatserna i den inhemska ligan. Pool vill spela i Champions League och vi vill ut i Europa – och således UEFA-cupen.

Mycket står på spel i helgen. Liverpool gick vidare till semifinal i Champions league och det gör man inte om laget inte är riktigt bra. Fotbollen som Liverpool framfört i Champions League har dock, enligt mig, inte varit särskilt bländande utan man har effektivt tagit tillvara på lägen, något som vi naturligtvis i Tottenham måste göra! Mycket i Champions League har tyvärr handlat om allt runt planen och utanför arenor, men tittar vi på spelet som bjuds så tycker jag faktiskt att underhållningen i matcherna har varit snäppet sämre i år jämfört med förr om åren. Två engelska lag kvar i turneringen och Chelsea får nog ses som favoriter i det mötet. Det vi kan hoppas på är att tanke och hjärta redan laddar inför den matchen och att ett kraftigt ofokuserat Liverpool ställer sig på Anfield, livrädda för skador.

Spurs tog som alla vet, tre oerhört viktiga poäng i söndags mot Newcastle och matchen i sig var välspelad från vår sida sett, allt annat kunde sägas om Newcastle. Och de rasade ur UEFA-cupen igår mot portugiserna så visst kan vi se ett mönster med taskig koncentration i vanliga ligan när laget är kvar i Europa. Det finns dock en hake som är av lite större dignitet än normalt. Everton ligger fyra poäng före Pool i ligan på en fjärde plats. Detta gör att Everton får kvalspela om Champions League plats till nästa säsong, vilket borde gräma Pool då de ju faktiskt är i semifinal i skrivande stund, samt att deras ärkerivaler håller på att snyta år sig platsen som gör att Pool inte har en chans att försvara sin fina runda i just Champions League.

Det handlar alltså om att två lag vill har tre poäng i mötet. De har mötts två gånger redan denna säsong och det blev 1-1 båda gångerna.

Steven Gerrard är osäker för spel men idag vet jag inte vad som är bra, om han är borta eller spelar, det känns som om Pool spelar samma spel med eller utan honom på planen. Jag tycker spontant att de spelar väldigt försvarsinriktad fotboll denna säsong – det jag sett av dem – och detta tror jag att vi kan dra nytta av nu när de måste gå framåt, även om vi är i samma situation så har de faktiskt hemmaplan som brukar kräva att laget ändå försöker föra spelet. Och det är tufft när man möter Spurs som är väldigt snabba med Jermain Defoe fram och ett hyfsat snabbt passningsspel.

Xabi Alonso är dock en spelare som oroar lite och han kommer med största sannolikhet att spela på lördag. Vi får hoppas att vi kan hålla uppe mittfältet högt i planen våga störa hans uppspel så tidigt som möjligt. Spurs har inte ett allt för bra resultat från Anfield och vi har förlorat sju av åtta med en lika match som bästa resultat. Det känns lite hårt att titta på de siffrorna med tanke på hur spelet på planen har sett ut. Jag tycker att Spurs spelar bra mot Pool och vi har en klar chans att norpa åtminstone en poäng med oss hem, men jag tror att Jol tänkt sig samtliga tre även om det vore ett riktigt drömscenario, men visst finns det en liten chans. Sedan har Tottenham ett litet prekärt läge med massor av skador och detta kan få oss lite på fall. Defoe har gjort mål på Liverpool båda mötena denna säsong och om han är frisk lär han stå på planen – måtte han göra det!

Troligen skadade är Michael Brown, Noé Pamarot, Mido, Noureddine Naybet och Pedro Mendes. Jag hoppas att Tony Gardner kan spela annars vet vi att det är tunt i mittbacksledet och stand in där kan väl tänkas vara Goran Bunjevcevic! Thimee Atouba är fortfarande avstängd.

Robbie Keane-Fredi Kanouté borde vara fram och dessutom borde det innebära att Keane vill visa att han skulle vara värd fler inhopp eftersom han ställt till rabalder om detta och tagit emot en p-bot som var rejäl för sitt uppträdande i spelargången i Birmingham. Mittfältet är svårt att gissa sig till, men Reto Ziegler kanske kan spela och putta in Andy Reid in i planen medan Carrick, trots bra spel sist får sitta på bänken?
Simon Davies-Andy Reid-Sean Davis-Reto Ziegler

Och så återstår då backlinjen med den suveräne i vårt lag, d.v.s. Ledley King. Man bär liksom inte det namnet hur som helst idag! Goran Bunjevcevic till höger är det kort som känns riktigt osäkert och jag sätter Tony Gardner där bara för att hoppas på spel från hans sida!

Stephen Kelly-Ledley King-Anthony Gardner-Erik Edman
Nu till mitt säkraste tipps, målvakten: Paul Robinson

Hoppas vi kan få till det och Edman kan gärna få ha samma självförtroende som senaste matcherna. För hans skull så skadar det nog inte att Atouba är avstängd!

Har svårt att säga vad Pool ställer upp med men tror att detta kan vara ett alternativ som man tittar på.

Dudek
Finnan-Carragher-Hyypiä-Traoré
Núñez-Gerrard-Xabi Alonso-Riise
Luis Garcia-Baros

Hoppas på en poäng och tror att vi fixar det.

1-1, och Pool gör första målet!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.