Inför Spurs – Newcastle

Spurs möter Newcastle på White Hart Lane på söndagen den 10:e april. Det är sju matcher kvar för Spurs och det är inte ett alltför lätt tidsschema som vi har framför oss. Tre poäng skulle sitta väldigt fint inför slutspurten och den hett eftertraktade Europaplatsen. Den finns på en sjätte eller kanske en sjunde plats om vi har tur.

Tur var något som Newcastle hade sist uppe i norra England när de lyckades slå ut Tottenham med 1-0 i FA-cupen. Det var ett Spurs med jättelika chanser och så har det faktiskt sett ut de senaste matcherna. Vi har haft bra spel och ska egentligen vinna, men några fantastiska målvaktsräddningar, eller lite halvtama avslut om man vill se det så, har gjort att vi tappat mark mot lag som vi egentligen ska ligga över i Premier League. Det kanske är det som retar mig lite. Att förlora mot Newcastle borta är på något sätt hyfsat OK för mig, om jag jämför med lag som Southampton och Bolton etc. Men nu är vi där igen, i slutet av säsongen, och viktiga poäng har tappats – måstematcherna närmar sig och vi behöver snart dessutom hjälp av andra lag!

Liverpool och Arsenal borta är bl.a. kvar – kanske de tuffaste matcherna, sedan finns det chans på trepoängare i de övriga. Som t.ex. imorgon. Vi är ett bättre lag, men det är lite svårt att förutse morgondagens matchbild. Newcastle, har väl de flesta inte undgått, enorma problem i sin trupp även om de lever vidare i UEFA-cupen. Det blev förlust mot Aston Villa och inbördes slagsmål med två utvisningar som följd. Känns i sig inte helt fel att vara av med de tu även om det verkar som det kanske är bra för motståndarlaget ha dem där!

Svårt tycker jag att gissa sig till en preliminära laguppställningar för Spurs och Newcastle.
Ziegler är lite osäker liksom Naybet och Davies. Pamarot och Atouba garanterat borta, så Edman lär nog spela.

Spurs (4-4-2):
Robinson
Kelly – Gardner – King – Edman
Reid – Brown – Carrick – Ziegler
Mido – Defoe

Newcastle (4-4-2):
S.Harper
S.Carr – J-A.Boumsong – A.O'Brien – A.Hughes
J.Milner – J.Jenas – A.Faye – L.Robert
A.Shearer – P.Kluivert

Två vinster av 28 ska Newcastle United ha på bortaplan enligt spurs.co.uk, och det lär som sagt inte skrämma Tottenham. Vidare skriver de att fokus ligger på semifinal i FA-cupen samt att även Europaspelet finns i deras bakhuvuden. Och visst har det varit en hel del i karusellen med slagsmålet på planen (Lee Bowyer och Kieron Dyer), men jag är rädd att dessa faktorer snarare kommer att få United avslappnade och de har ju faktiskt ingen större press eftersom de har vunnit de viktigaste matcherna jämfört med vårt Spurs. Jag hade hellre tagit en förlust idag jämfört med kvarten i FA-cupen om jag uttrycker mig lite mer tydligt! Och vad Dyer och Bowyer behagar så tror jag att Newcastle har varit ganska trötta på dem och spelarna kommer säkert vilja visa att de klarar sig utan både Kling och Klang.

Det har ju faktiskt varit lite turbulent i Spurs också eftersom det verkar som om Robbie Keane fick lite spel i just spelargången (tack Arne Hegerfors!) då han inte blev inbytt mot Birmingham. Det kan faktiskt skaka spelarna lite, för är det någon som är lite skämtare och lättar upp stämningen i Tottenham så är det Keano och jag tror att han är en viktig länk på och av planen om vi ska klara av sjätteplatsen. Jag tror Spurs spelar stelt och kommer få jaga då Newcastle sätter förstamålet. Och ska vi vinna så ska vi sätta chanserna! (Vilken Einstein jag känner mig som.) Och den som faktiskt brukar göra det är Keane, inte Defoe. Är Jol iskall så börjar han med Mido och Keane men jag tror dessvärre att även vår käre Jol börjar bli stressad, så det blir nog Mido och Defoe.

1-2 om vi har otur, och vad säger att vi inte har det! Hoppas Stephen Carr gör bort sig på högerkanten – skadeglädjen mina vänner!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.