Inför Birmingham City FC – Spurs

Äntligen sätter den engelska ligan igång igen efter alla ointressanta landskamper.
Spurs reser till Englands näst största stad för att möta stadens näst största lag, Birmingham City.

Preliminära laguppställningar

Birmingham:

————————————Maik Taylor—————————-

Mario Melchiot–Kenny Cunningham–Matthew Upson—Jamie Clapham

Damien Johnson—-Darren Carter—-Stephen Clemence—Stan Lazaridis

————————-Emile Heskey—–Walter Pandiani—————

Spurs:

———————————–Paul Robinson————————

Noé Pamarot——Noureddine Naybet—–Ledley King—-Erik Edman

Simon Davies—-Michael Carrick——Michael Brown—–Andy Reid

————————Jermain Defoe——Mido ———————-

Åh, vad skönt att landskampsuppehållet äntligen har nått sitt slut för den här gången, så vi äntligen kan få avnjuta lite intressant fotboll igen.

Nu var det två veckor sedan senaste matchen för Spurs och även om inte spelet var på topp så var det i alla fall skönt att gå in i uppehållet med en vinst som därmed innebar att Spurs gjort en ”dubbel” på Manchester City den här säsongen. Det var Spurs andra dubbel för säsongen – Everton åkte på den första – och på lördag kan även Birmingham City gå samma öde till mötes.

Spurs vann höstens möte på White Hart Lane med 1-0 efter ett riktigt vackert mål av Jermain Defoe, vilket då förde upp Spurs till en tredje plats i ligan.
Då var det fortfarande Jacques Santini som satt vid rodret hos Spurs och det slår en gång på gång hur lång väg Tottenham har kommit sedan dess.
För att bara ta ett exempel så bestod mittfältet då av Pedro Mendes, Michael Brown, Sean Davis och någon som heter Johnnie Jackson (någon som minns honom?).

Även om vi inte än har sett vad man kan förvänta sig vara det bästa av Spurs än, så känns det som att det i alla fall finns ett balanserat och bra mittfält nu.
Med Simon Davies och Andy Reid så finns det ett skapligt yttermittfältspar och i Michael Carrick och Michael Brown ett lite hyggligare innermittfältspar. Och då ska vi komma ihåg att de två som startade säsongen på innermittfältet – och som dessutom gjorde det jävligt bra – Pedro Mendes och Sean Davis inte har spelat på ett bra tag.
På vänsterkanten har Reid bra uppbackning och konkurrens av Reto Ziegler och i viss mån även Thimee Atouba, medan Simon Davies mer eller mindre behåller sin plats ganska ohotat. Enda konkurrensen där kommer från Dean Marney och vänsterdojan Reid.
Det är väl få Spurs-fans som kan argumentera mot att det just är på högerkanten som det måste förstärkas ytterligare i laget.
Annars ser det ut som om Spurs nu har en ganska komplett trupp av fotbollsspelare som egentligen bara behövs drillas samman ett par månader till innan det blir aktuellt med Champions League-spel.
Nä, riktigt så bra trupp har kanske inte Spurs, men de har definitivt en trupp som kan ha potential att bli till ett riktigt, riktigt bra lag. Med en eller ett par småjusteringar i spelarmaterialet så finns det inget som säger att Spurs inte kan konkurrera om en plats i någon av europa-cuperna år efter år.

Birmingham gjorde ett antal värvningar inför säsongen och det var många som trodde att laget skulle bli att räkna med i år, men så har inte blivit fallet, utan man ligger och harvar runt mitten av tabellen och blandar bra resultat med mindre bra.
Manager Steve Bruce får försöka slipa bort ojämnheterna i laget, innan de kan börja ta kliv uppåt i tabellen.

Det samma gäller även för Martin Jol och Spurs och i synnerhet i spelet på bortaplan.
I början av säsongen radade Spurs upp bra resultat på bortaplan, mest tack vare Santini´s defensivt präglade spelidé.
Sedan Jol tog över har spelidén blivit mer offensiv och man tenderar att vilja spela bra fotboll, även på bortaplan.

Även om spelet varit tillfredsställande så har inte alltid resultaten varit därefter och man har till exempel förlorat de tre senaste bortamatcherna.
Jag anser lördagens match vara ett ypperligt tillfälle att bryta trenden och ta de tre pinnarna.
Men, som vanligt i Premier League, så är det ingen lätt uppgift.
Birmingham är starka hemma på St Andrews och man har vunnit de tre senaste där.
Senast var det lokalkonkurrenten Aston Villa som såg sig besegrade i en ganska tråkig och dåligt genomförd fotbollsmatch.

Birmingham är fortfarande utan sina spelfördelare Muzzy Izzet och David Dunn och i och med förlusten av Robbie Savage i januari så har de ganska kort om skapliga innermittfältare.
Senast spelade, den gamla Spurs-spelaren, Stephen Clemence tillsammans med unge Darren Carter där och det paret bör knappast få knäskålarna att skaka på Michael Carrick och Michael Brown, som jag antar kommer fortsätta på Spurs innermittfält. Eventuellt anser Jol att tiden är mogen för att åter installera Sean Davis i startelvan, men han kommer att få svårt att motivera en petning på antingen Carrick eller Brown.

I Spurs bakre led bör det se ut som vanligt, med det undantaget att Thimee Atouba inte får vara med, då han idag blev dömd till tre matchers avstängning för den armbåge han gav Manchester City´s Joey Barton senast.

Om det sedan blir Stephen Kelly eller Noé Pamarot som får ta hand om högerkanten vet nog bara Martin Jol. Det blir nog den utav dem som lägger den finast skinande äpplet på magister Jol´s kateder som får spela.

Uppe på topp tror jag att Jol väljer Defoe tillsammans med Mido, trots att det egentligen är Keane och Kanoutés tur att starta.

Robbie Keane spelade två landskamper i veckan och bör vara i lite sämre skick än Mido, som spelade för Egypten i lördags, och Defoe, som mest får sitta på bänken hos Sven-Göran Erikssons engelska landslag.
Kanouté var ju med om en riktig skräckupplevelse förra helgen då fans stormade planen under matchen mellan Mali och Togo och hotade med att döda Kanouté.
Jag vet inte hur stark psykisk Kanouté är, men jag vet i alla fall att jag skulle vara ganska skärrad och medgången efter en sån upplevelse.

Special K kommer i vilket fall som helst att finnas med på bänken och som vanligt få komma in och delta någon gång i matchen.

Som vanligt hade jag velat skriva någonting om vikten att anfalla med fler spelare än anfallarna och hur yttrarna måste komma in i straffområdet mer för att öka pressen på motståndarnas försvar och allt sånt där, men det har jag gjort så många gånger utan att de har brytt sig så jag nöjer mig med att konstatera att det nog blir Andy Reid och Simon Davies som får spela imorgon.

Mark Lawrenson på BBC och de flesta andra tipsexperter tror att Birmingham vinner den här matchen.
Det tror inte jag, för jag känner mig tämligen säker på att det kommer att bli delad pott, 1-1.

En intressant frågeställning så här på sluttampen.
Får man spela fotboll med fotboja? Nog borde det finnas någon regel mot det?
Och om man inte får spela med fotboja, hur kan det komma sig att Birmingham snackar om att Jermaine Pennant kanske kommer få spela på lördag?
För inte fan kan man göra undantag bara för att det är en fotbollsspelare det handlar om och låta Pennant ta av sig fotbojan för att spela boll ett par timmar på lördag?
Eller?

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.