Inför Spurs – Fulham FC

I en ideal värld skulle man som anhängare till Spurs idag kunna titta i sin matchkalender och tänka:
-” Ja, Fulham hemma på lördag. Det är ju i stort sett tre säkra poäng”.
Nu lever vi ju inte på något vis i en ideal värld så stället suckar man tungt och konstaterar uppgivet:
– ”Åh nä, inte ett jävla Londonderby nu igen”.

Preliminära laguppställningar:

Spurs:

———————————-Paul Robinson—————————–

Stephen Kelly——— N Naybet——-Ledley King——–Erik Edman

Simon Davies——Pedro Mendes—-Michael Carrick——Andy Reid

——————–Frederic Kanouté—-Jermain Defoe——————-

Fulham FC:

——————————-Edwin van der Sar—————————-

Moritz Volz———Zat Knight——-Zash Rehmann—–C Bocanegra

————-Lee Clark—Papa Boupa Diop—Steed Malbranque——–

Thomasz Radzinski—————————————-Luis Boa Morte

———————————–Andrew Cole——————————-

Det har belysts och påpekats till leda, men hur mycket man än vill slippa höra det så går det inte att komma undan det faktum att Spurs är ett pinsamt svagt lag när ett annat lag från London står för motståndet.
Den här säsongen har man redan inkasserat förluster mot Crystal Palace, Charlton, Chelskov, de röda från andra sidan vägen samt bortamötet mot Fulham.
Om man lägger till två oavgjorda matcher mot Crystal Palace och Chelskov så innebär det att Tottenham enbart tagit två poäng av arton möjliga i huvudstaden.

Man kan ju bara hoppas att varken West Ham eller Reading mäktar med att ta sig till Premier League till nästa säsong.

Om man ska koncentrera sig på Fulham så har de vunnit fyra av de fem senaste mötena med Spurs och jagar sin fjärde raka skalp på lördag.

Nåja. Hade jag läst en artikel som hade belyst samma saker som jag gjort ovan så skulle jag nog tänka ”Äh, kom igen. Vi vet det där, don´t rub it in. Se framåt istället. På lördag är det en ny match och båda lagen kommer att starta med elva man och med ställningen 0-0. Det finns inget som säger att inte Spurs skulle vinna”.

Fair enough, jag har rätt. Det finns egentligen ingenting som säger att Spurs inte kan vinna mot Fulham.
Spurs har en grupp av spelare som på de flesta positioner är överlägsna sina motsvarigheter i Fulham, Spurs har Englands hetaste anfallare i Jermain Defoe och Fulham har Englands hetaste anfallare – 1996- i Andrew Cole, Spurs har en stomme i laget som bygger på tre engelska landslagsmän i Paul Robinson, Ledley King och Defoe, det har inte Fulham.
Och dessutom så har Fulham faktiskt inte någon lysande historik i derbyn heller den här säsongen. De har förlorat sina sex senaste matcher.

Sen är det nog tyvärr sant att Spurs har problem med att omsätta sin talang i resultat på planen, men man ska väl inte förvänta sig för mycket av en grupp spelare som spelat ihop i ett drygt halvår. Så småningom ska nog Martin Jol kunna se till att släta ut ojämnheterna och få helheten att reflektera summan av talangen.

Fulham befinner sig i dagsläget på en 15:e plats i ligan med sina 29 poäng. Laget har dock ryckt upp sig under den senaste tiden och man har bara förlorat två av sina elva matcher under 2005.

De spelar, som så många andra Premier League-lag nu för tiden, med en 4-3-3 uppställning och deras stora anfallsvapen är snabbheten hos yttrarna Luis Boa Morte och Tomasz Radzinski. De utnyttjas ofta i snabba omställningar och med Andy Cole stationerad i straffområdet så vet man att det alltid blir farligt när bollen finns i närheten.

En annan, lite mer överraskande, styrka i Fulham har varit deras huvudspel. Senegalesen Papa Bouba Diop har knoppat in tre mål den här säsongen och Andrew Cole har stått för lika många. Statistik säger att det bara är Southamptons bönstjälk Peter Crouch som har gjort fler mål med huvudet, med sina fyra.

Samma statistik säger att Fulham är Premier League´s tredje bästa lag vad det gäller mål från nickar. Det är väl ingen chansning att anta att det är Bolton och Everton som innehar platserna 1 och 2. Dessutom skulle det vara intressant att se var Spurs befinner sig i den statistiken. Faktum är att jag på rak arm bara kan komma ihåg Ledley Kings nickmål mot Ars***l och Noé Pamarots vinstmål borta mot Everton som har gjorts med en Tottenham-skalle.

I Spurslägret börjar allt fler spelare bli spelklara och det är i dagsläget bara Michael Dawson som är helt utesluten från spel.
Anthony Gardner har börjat löpträna efter sin skada och Sean Davis spelade 90 minuter för reserverna i veckan. Det är nog inte troligt att Davis spelar på lördag, även om han skulle älska att spela mot sina forna lagkamrater.
Dessutom så har Jol precis bekräftat att Thimee Atouba är högst osäker.
Atouba var ju som bekant en av dem som fick känna på den holländska vreden efter Forest-matchen, då Jol gick ut i pressen och öppet kritiserade flera spelares insatser.
Därför hade det varit extra viktigt att Atouba skulle spela, då det knappast tyder på god man-management att kritisera en spelare för att sedan bänka honom.
När Jol kritiserade Kanoutés handboll mot Liverpool fick kritiken rätt effekt och Frederic kom tillbaka till sin bästa form, och troligen hade Jol förväntat sig ett liknande resultat i och med kritiken mot Atouba och company.

Nu öppnar det för att Erik Edman får ta vänsterbacksplatsen och försöka hålla jämna steg med Radzinski.
På samma kant är även Andy Reid vara tillbaka efter att ha varit cupbunden senast.
Han bör nog få gå in i startelvan och då på Reto Ziegler´s bekostnad. Ziegler har hamnat i lite av en nedåtgående trend de senaste veckorna efter att ha fått en lysande start i den liljevita tröjan. I brist på bra alternativ på vänsterkanten så har 18-åringen fått spela en majoritet av matcherna och det är inte många 18-åringar som har en fysik och grundträning att klara av det hårda matchandet och det fysiska spelet i England. Då spelar det ingen roll hur stor talang man är.

En annan som jag tycker bör reintroduceras i startelvan är Pedro Mendes. Efter att han drog på sig en ljumsk-skada i början av året har Micky Brown gjord ett sånt bra jobb på innermittfältet att det inte funnits anledning för Jol att bryta upp partnerskapet mellan Carrick och Brown. Nu har det dock gått lite grus i maskineriet och det borde vara hög tid att Mendes får gå in och styra upp det.
Dessutom är han en bättre passningsspelare än Brown och när man möter ett lag med tre innermittfältare så krävs det att passningarna sitter där de ska, det räcker inte med att kunna löpa runt på ren inspiration och skava folk på hälsenorna. Jag älskar Browny och hans entusiasm, men kan ändå konstatera att han inte alls är i närheten av Mendes som fotbollsspelare.
Hade Davis varit helt spelklar hade jag velat se honom istället för Carrick också, men man kan inte få allt och dessutom är det inte jag som får bestämma.

Vi får hoppas att alla svenska fans som återfinns på läktaren på lördag kan inspirera de liljevita till att döda derbyspöket, ta tre livsviktiga poäng och dessutom ge våra THSS-vänner en riktigt bra anledning till att regrediera tillbaka till apstadiet på Londons alla pubar. Inte för att de behöver en anledning, men ändå…

Av claesoul

[img]http://www.fulhamfc.com/news/images/\Main\stats_spurs_24022005.jpg[/img]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.