BAKOM KULISSERNA: Johan Öhlin

Idag kan ni läsa om vårt senaste nytillskott till webbredaktionen hos spurs.se. Han heter Johan Öhlin, bosatt i Växjö och är nyhetsrapportör.

Mitt namn är Johan Öhlin, jag är 26 år och bor i Växjö med min sambo Marie. Är dock uppväxt i Lammhult, möbelriket, några mil norr om Växjö. Just nu studerar jag på Växjö Universitet där jag läser socialpsykologi samt medie- och kommunikationsvetenskap. Har precis börjat skriva på spurs.se och tycker det är kul, dels eftersom jag är ett stort Spursfan men också för att jag gärna vill jobba med skrivandet i framtiden.

Har spelat fotboll sedan jag var fem och mitt stora intresse är naturligtvis fotboll. Tycker om att följa de flesta stora ligorna, men även Allsvenskan. Spurs är det enda laget för mig i Europa medan jag håller på IFK Norrköping här hemma i Sverige. Sedan är det naturligtvis kul när det går bra för Öster så man får se lite Allsvensk fotboll på hemmaplan. Det har man ju inte direkt varit bortskämd med de senaste åren! Följer också med stort intresse hur det går för de svenska proffsen ute i Europa.

Förutom fotbollen är jag väldigt musikintresserad, gillar det mesta men lyssnar gärna på exempelvis The Hives, Kent och The Strokes. Tycker även om att resa och har de senaste två åren varit i både Thailand och Australien.
Spurs har varit mitt lag så länge jag kan minnas, antar att det var på grund att min pappa håller på dem. Tyvärr lyckades han bara påverka två av fyra söner, de andra två håller på värsta tänkbara konkurrent! Har varit tuffa år… Är dock säker på att det väntar ljusare tider.

Eftersom jag ännu inte är så värst gammal har jag ju bara Spursminnen från åttiotalet och framåt vilket lett till att Gary Lineker och ”Gazza” blivit stora favoriter. En annan favoritlirare är David Ginola som bjudit på stor underhållning i sann Tottenhamanda. I dagens ”nya” lag finns det många bra spelare men de jag är mest förtjust i är Defoe, King och Carrick. Sedan är ju Ziegler en härligt respektlös lirare.

Har tyvärr bara besökt WHL en gång i mitt liv men det var sannerligen ingen dålig match jag fick uppleva. För nästan exakt två år sedan hälsade jag på brorsan som då bodde i London och som fixade biljetter till matchen mot Sunderlund. 4-1 slutade matchen och jag hade fått ett minne för livet. En sak är säker, det kommer bli fler besök vad det lider! Detta är helt klart ett av mina bästa minnen. Ett annat är Ligacupfinalen 1999 när Allan Nielsen avgjorde mot Leicester i slutet av matchen.

Vill också säga att det inte är lätt att vara Spurssupporter i min familj och bland mina vänner. Är det inte Arsen*l så är det ryssens lag eller Liverpool. Är ju lite svårt att skryta med pokaler om man säger så! Men det finns ju bara ett lag och jag har i alla fall stöd av ett par Spursfan i familjen. Sedan går det ju alltid skryta med den bästa supportersajten!

Johan Öhlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.