Spurs – Nottingham 1-1

Ett för ofokuserat Tottenham mot ett taggat Nottingham hade kunnat sluta med utslagning ur FA-cupen. Nu har vi chansen att spela om och göra rätt.

Så blev det då ytterligare ett omspel för Spurs när Nottingham Forset besökte White Hart Lane på söndagen. Precis det resultat som vi inte ville ha – å andra sidan så förlorade vi inte.

Det var kanske ett missförstånd och således misstag mellan Robison och King som bäddade för likaresultatet mellan Spurs och Nottingham. Jag kanske dock kan tycka att Robinson får ta på sig målet. Dessutom tycker jag att Robinson ska få tillåtelse att släppa in ett mål i en FA-cup match mot ett lag som spelar under press att inte åka ur Championship. Detta verkade dock vara en kväll då Nottingham nästan spelade med ett leende på läpparna just för att de slapp pressen att vara tvungna att vinna, och vem skulle bli irriterade på dem om de skulle förlora mot Tottenham borta på the Lane?

De spelade mycket avslappnat och även om deras målvakt Colin Doyle tappat in Defoes frispark lite klantigt i eget nät, så ryckte hela laget upp sig och även Colin kunde låta udda vara jämt eftersom han gjorde en förstaklass räddning på just Defoe senare.

Laguppställningar:

Spurs (4-4-2): Robinson, Kelly, Naybet, King, Atouba; Davies, Brown, Carrick, Ziegler (Keane, 65); Kanoute (Mido, 65), Defoe.
Avb: Cerny, Bunjevcevic, Mendes.

Nottingham Forest: Doyle, Rogers, Morgan, Powell, Evans (Thompson, 73), Taylor, Doig, Commons (King, övertid), Curtis, Perch, Melville.
Avb: Roche, Bopp, Harris.

Varningar
Tottenham Hotspur:
Michael Carrick, 67
Nottingham Forest:
Wes Morgan 36, Andy Melville 45

Spurs börjar bra och äger större delen av första halvlek, men tappar sedan fokus och kämparviljan. De hamnar i ett läge där de känner att matchen helst ska ta slut och med det material vi har i spelare så ska detta vara avgjort innan vi ens fått gräsfläckar på tröjorna. Inställningen måste ses igenom och granskas på individnivå – igen!

Det är inte första gången Spurs sjabblar och blir slentrian på planen. I början tyckte jag att Jol hade fått fason på det men nu måste han snart börja slänga skor i omklädningsrummet om det inte tar en drastisk ändring. Ett taggat Forest på hemmaplan är precis det vi inte behöver om FA ska leda någonstans.

Sedan uppmärksammade vi alla att Edman inte var på plan eller bänk? Bänk hade väl varit det minsta om jag varit Jol. Lite konstigt beslut även om Atouba inte är helt fel, så anser jag att Edman borde ha varit på planen idag, och speciellt om Ziegler är framför. De tu anser jag har hittat varandra riktigt bra när de varit hela. Jag hoppas att frågan kommer att ställas så vi får ett svar varför Edman helt plötsligt är borta från bänken, för jag har inte sett några direkt dåliga insatser av honom – snarare tvärtom! Sedan gillar jag hans kämpaanda, och värderar den högt med tanke på andra halvlek och han har enligt mig en riktigt bra vänsterfot för inlägg, vilka han på de sista matcherna lyckades komma till gång på gång.

Naybet var lite seg idag och han har svårt vid snabba tempoökningar, så kanske Gardner bör friskna till och börja matcherna så fort som möjligt. Det hade blivit riktigt gastkramande om vi inte lyckats göra det första målet precis före halvlek och även om vi hade en straffsituation som senare tog i stolpen så hade även Nottingham sina rejäla chanser och kunde gott och väl ha avgjort i slutet av matchen.

Tottenham har ett problem och det är inställningen. Ändrar vi inte den och för matcher i hela 90 minuter kommer vi inte att lyckas denna säsong heller, så det är bara för mannarna att ta sig till Nottingham och visa vad som egentligen var deras andemening med dagens fotboll.

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.