BAKOM KULISSERNA: Kaj Johansson

Nu är det dags för vår "grand old man" att äntra scenen i serien. Han heter Kaj Johansson och ni känner honom säkert bäst genom smeknamnet "Chivers". Förutom att han är en mycket aktiv forumbesökare skriver även Kaj krönikor hos spurs.se.

Jag är kristnad till Kaj Johansson och går här på forumet under smeknamnet "Chivers". Är född 1953 och bor i Sveriges Florida; Karlshamn i Blekinge. Jobbar med att köra truck på en massafabrik och jobbar skift, därav vissa inlägg på de mest underliga tider. Har en kompis "Johnny", som väldigt ofta är med mig och tittar på TV-sända matcher. Är väl närmast att benämnas som idrottsidiot, men har trots allt vissa sporter som jag ogillar.

Lagidrotter där där man inte får tacklas anser jag meningslösa. Exempel på sådana är korgboll och innebandy. Anser också att snören runt skallen som hårband ska rendera i gult kort. Är också lika svag för flugfiske som idrott, och till detta går det mesta av min fritid.

Har följt Spurs sedan sent 60-tal och har i och med detta varit med om diverse segrar.
Den största är nog när Ricky Villa fick avgöra i FA cupen 1981.
Jag ser nog Villa och Ardiles som Spurs bästa värvningar någonsin. De tillförde både hjärta och teknik och sedan Ossie en spelstil som var långt från den engelska, och visade att det fungerade.
En annan spelare som jag gillade var Martin Chivers. Han var en av de sista s.k. centertankarna som tog boll, motståndare, domare och hörnflagga in i mål om det behövdes.

I nuvarande trupp har jag ingen direkt favorit, tycker vi har en jämn och bra trupp. Men ingen som direkt sticker ut, som t.ex. David Ginola på sin tid.
Det värsta jag varit med om som Spurssupporter ligger betydligt närmare i tiden.
”Arslena” avgör ligan på White Hart Lane 2004. Nog om detta.

Samlar också så där lite halvt om halvt på Spurs matchtröjor.
Har för närvarande 25 st. Är lite svårt att få tag i mera i och med att jag vill ha dem i en storlek som jag kan ha, och med alla X-en jag behöver så är det tufft.

Var med i England sista resan och hade fantastiskt kul med nya bekantskaper, fotboll och naturligtvis pilsner. Får tyvärr stå över resan i år. Åker istället till Skottland och fiskar lax. Vill också slå ett slag för Supportercupen i Malmö. Har själv varit med ett år och det är något jag rekommenderar.

Kaj Johansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.