Inför Spurs – West Bromwich Albion (FA-cup)

West Bromwich är ett lag som Spurs ska besegra, men med matcher i FA-cupen kan man aldrig vara säker på att favoriten ska vinna. Särskilt tydligt blir det om man ser tillbaka till förra säsongen då Spurs lyckades tvinga Manchester City till White Hart Lane för omspel i samma omgång av cupen. Vad som utspelade sig där har gått till historien som en av de största genomklappningarna i Tottenhams historia. Men om Martin Jol och hans mannar genomför lördagens match på samma nivå som i senaste hemmamatchen så råder det inga tvivel om att det är de som får mäta sina krafter mot Nottingham Forest i den femte omgången.

Preliminära laguppställningar

Spurs:

———————————–Paul Robinson——————————

Stephen Kelly—Noureddine Naybet—Anthony Gardner–Erik Edman

Simon Davies—–Michael Carrick—–Michael Brown—-Thimee Atouba

————————Robbie Keane—Jermain Defoe—————–

West Bromwich Albion:

————————————Russel Hoult—————————-

T Albrechtsen——–R Wallwork—–Darren Purse—-Neil Clement

Zoltan Gera———Jason Koumas—-James O´Connor—R Scimeca

———————-Kevin Campbell—Robert Earnshaw————–

Martin Jol har relativt angenäma problem med att ta ut laget till FA-cupomspelet mot West Bromwich, då skadeläget lättat något. Med Sean Davis, Pedro Mendes, Reto Ziegler, Anthony Gardner, Rohan Ricketts och Noé Pamarot åter mer eller mindre tillgängliga efter skada så är det bara Ledley King och Mido som lider av småskador. Dessutom är Frederic Kanouté osäker till spel efter att ha varit på landslagsuppdrag med Mali, där han tydligen hade fått en smäll

Frågan är bara om Jol vill riskera att spela spelare som Sean Davis, Reto Ziegler och Pedro Mendes så här snabbt efter en skada och det är nog möjligt att de kan få nöja sig med inhopp. Med Carrick och Brown i väldigt bra form på innermittfältet och möjligheten att spela Thimee Atouba på vänsterkanten så behöver inte heller Jol chansa med att spela dem för snabbt inpå skada. Ett litet problem kan vara anfallet, då Mido har problem med en ljumske och dessutom inte får spela på grund av att han inte var registrerad i tid för det första mötet. Inte heller Kanouté är tillgänglig då han rapporteras ha ådragit sig en mindre skada i veckan. Med Keane och Defoe på topp saknas tyngden som endera av afrikanerna hade tillfört laget och spelet riskerar att bli lite för smånätt. Vi kan nog mycket väl förvänta oss att Moudir El Hamdaoui får en plats på bänken efter lyckade insatser för reservlaget, om nu inte Kanouté hinner bli återställd till på lördag.

Vad West Bromwich anbelangar så har manager Bryan Robson i veckan klargjort att han gärna skulle vilja spela spelare som ligger på gränsen till startelvan, men som av olika anledningar inte riktigt fått, eller tagit, chansen. Bland annat hänvisade han till forne Tranmere-spelaren Jason Koumas och hans vän på reservlagets innermittfält James O´Connor. Man kan tänka sig att Robson helst hade kunnat spara sina bästa spelare till vårens kamp mot nedflyttning, men han har inte riktigt den bredden på truppen för att göra så. Det är lätt att anta att Albions inte riktigt lägger allt sitt krut på FA-cupen, men de spelare klubben har är av den typen som är förprogrammerade till att alltid göra sitt bästa och alltid vilja vinna så det kommer näppeligen att bli en enkel uppgift för Spurs att gå vidare till den femte rundan.

Det första mötet lagen emellan utspelades på The Hawthorns och slutade 1-1 efter att Jermain Defoe på straff kvitterat Robert Earnshaws ledningsmål och därmed räddade Spurs kvar i FA-cupen genom omspel. Vinnaren i matchen på lördag får möta Nottingham Forest i den femte omgången om man får dessutom göra det på hemmaplan. Kan Spurs göra vad som förväntas och besegra WBA på lördag, så kan man nästan beteckna Forest på White Hart Lane som en optimal lottning.

Det är upp till Spurs själva om man vill gå vidare till att möta Nottingham, för WBA är ett lag som definitivt är underlägset Spurs. Men vi har ju lärt oss tidigare att inget är säkert i FA-cupen och allt för ofta har vi fått erfara att Spurs kan vara sina egna värsta fiender.

Av claesoul

———————————-
Notis: Andy Reid och Michael Dawson har redan deltagit i FA-cupen för Nottingham Forest och får således inte deltaga i Tottenhams kommande FA-cupmatcher. Slutsats av det i startelvan återkommer vi om.
Stora frågetecken sätts även för Sean Davis, Reto Ziegler, Ledley King, Pedro Mendes och Frederic Kanouté som inte är helt återställda efter sina skador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.