Auxerre-röster om nyförvärvet Teemu Tainio

"Till fördel för honom är däremot den i norden relativt sällsynta egenskapen: tekniken. Lägg därtill snabbheten han besitter och du får fram en god grund för en mittfältare."

Som spelare är han inte särskilt stark fysiskt. Åtminstone kommer han att väga ganska lätt i närkamper mot de stora engelska försvararna. Till fördel för honom är däremot den i norden relativt sällsynta egenskapen: tekniken. Lägg därtill snabbheten han besitter och du får fram en god grund för en mittfältare. Han har fått utomordentlig skolning av legenden Guy Roux, som tog honom till klubben. Han har utvecklats mycket i Auxerre och trots att skickligheten fanns där redan innan flytten till Frankrike så är han klart präglad av Auxerres uppfostringsattityd och metod.

Han har varit ett ofta förekommande inslag i Auxerres lag de senaste säsongerna, även om konkurrensen varit hård. Han har alltid varit aktuell för Guy Roux då det varit dags att ta ut laget och har funnits med som komponent i Cissé-Mexès-generationen. Nu blev det hans tur att lämna.

Han har erfarenheter från Europaspel och även från det finska landslaget och kommer säkerligen att kunna överlista några sega, stora brittiska försvarare med sin teknik och speed.

Det var några rader om Tainio… Vi önskar Teemu lycka till i framtiden!

Oskar Sonn-Lindell, Auxerre-supporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.