Spurs – Portsmouth 3-1 (pyramidal succé för Mido!)

Äntligen släppte det lite i målprotokollet för Spurs, och Mido gör en debut som få av oss kunde hoppas på, men så blev det – två helt avgörande mål av Mido. Det blir svårt att inte spela honom från start i nästa match!

Spurs – Portsmouth 3-1

Spurs: Robinson, Kelly, Atouba, King, Naybet (Bunjevcevic, 83); Davies, Brown, Carrick, Reid; Mido (Keane, 62), Defoe. Avb: Cerny, Edman, Marney.

Portsmouth: Chalkias, Primus (Skopelitis, 88), Stefanovic, de Zeeuw, Taylor, Cisse, Yakubu, Kamara, Hughes, Berger (Fuller, 60), O'Neill (Mezague, 60).
Avb: Ashdown, Rodic.

Domare: Steve Dunn

Publik: 36,105

Jag vågar inte hoppas att han är så bra som målen talar för att han är. Det är tyvärr det jag hittills sett av matchen. Ska bli mycket intressant att se hur det tar sig för Mido i Spurs. Jag är lite rädd för att han kan vara lite utav en diva, men det finns det inga belägg för utan mer bara en känsla och jag blir glad att se hur han tackar Defoe efter ”smörpassen” då han själv kan bara lägga in den i bortre hörnet någon meter från mål – snyggt!

Det började dock inte så lyckligt som vi hoppades på och Portsmouth kunde efter lite tur, då de inte kontrollerat spelet, göra 0-1. Ganska orättvist. En hörna blev deras första chans på mål, och den resulterade i mål på Kamaras touch via Berger, som slog hörnan.

Mido hade innan detta redan visat upp sig för hemmapubliken som vädrade den härliga kämpaglöden och viljan, och visst skulle det ge utdelning. Jag, så här i efterhand fattar varför han blev utbytt, Jol valde att ta in Keane, pga skada på Mido som faktiskt var nära att inte få starta alls, och linkade av efter sitt andra mål. Keane själv avgör matchen när det är 10 minuter kvar. Och det är Reid som innan detta lyckats träffa ramen, som får till en bra pass till Keane som kan halvlobba in sin högerytter. Enligt spurs.co.uk, ett ganska typiskt Keanemål. Själv kan jag inte bry mig mindre eftersom alla mål räknas – ja, nästan alla! ;o)

Mido lyckas peta/skarva fram bollen till Defoe som går ner i straffområdet och självklart önskas straff på WHL, men den viftas bort. Känns inte som om vi har med oss domarna innanför linjen, även om jag själv inte har sett situationen så ska jag nog ändå gräva lite i statistiken vad gäller straffar i år för Spurs jämfört med andra lag… jag kan snart inte minnas att vi har fått mer än en? Nåja, dömd blev den inte och Spurs låg, trots oerhört bra spel och många chanser, under mot Portsmouth och det kunde endast bortalaget och dess supportrar vara nöjda med!

Davids kommer in från högerkanten och jag hoppas att ni alla har sett anfallet på den utlagda länken (http://mido99.com/multimedia.php), det är ett riktigt smaskigt inlägg han serverar och den nicken ska man inte missa, för försvararna verkar stå lite och sova, eller så är helt enkelt Davids inlägg väldigt svårläst och Mido är den ende som passar på att kliva fram två steg, Bollen får en väldigt brant bana på slutet och Mido sätter bara till huvudet.

Det andra målet är Defoe och ingen annan. Han är ju så liten och snabb, så han vänder bort försvaret och får in ett inlägg på marken som Mido bara behöver "glidtackla" in. Det måste kännas jobbigt att inte få stopp på Defoe i dessa lägen, för han är även duktig på att hålla sig kvar i straffområdet och då går det inte att ta honom för bryskt!

Det känns väldigt skönt med seger och jag vågar inte tänka på hur det känts med ytterligare en förlust. Bra spel, många chanser och förhoppningsvis en lika tänd och inte fullt så skadad Mido till nästa match.

Lite tråkigt kanske var att Edman satt på bänken, Atouba och Kelly spelade istället. Det krävs lite grävning för att få reda på varför, men jag hoppas att Edman är lite knackig eller lite skadad annars ser jag inte meningen med att ha honom petad. Möjligen att Ziegler och Edman funkar ihop och att Jol vill spela in ytterligare ett vänsterkants par, men det verkar långsökt!

Nåja! dags att andas ut och ta nya krafter för att fånga sjunde/sjätte platsen, och det ska vi bara göra med detta lag! Och skulle Mido vara så bra som han visade sig trots skada – KÖP!

Bunjevcevic kommer in istället för Naybet och där hoppas jag också att det handlar om skadan som Naybet sägs lida lite av, och då hade även Spurs "säkrat" segern vid det bytet!

Härligt! Nu kanske vi kan ta lite poäng bara av farten. Visst känns det ändå som om Spurs är lite pånyttfödd efter alla köp och sälj affärer i staben och spelarleden. Jag är nöjd hittills och vi ska inte glömma att det krävs tid för ett nytt lag att sätta sig, och hur bra skulle dessa inte vara ihop om de fick spela lika lång tid som ManYoo och A!"#¤#"l fått göra! Det kan bli riktigt bra detta, det kan bli glory, glory om det vill sig väl!

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.