Atouba i blåsväder

FA har anklagat Spurs vänsterback för "våldsamt uppträdande". Incidenten ägde rum under vinstmatchen mot Blackburn och Atouba anklagas för att ha sparkat på Paul Dickov.

Det var strax efter att Paul Dickov, mycket fult och onödigt, bakifrån sparkade ner Ledley King som Atouba hamnade i en tuff duell med Dickov.

Ledley King och övriga Spurs-spelare var oerhört ilskna på Dickov, som mirakulöst klarade sig från gult kort för tilltaget.
I en duell ett par minuter senare hamnade alltså Atouba och Dickov i en duell som slutade med att Dickov låg kvar på backen. Reprisbilder visar att han träffats av Atoubas vänstra fot och nu vill FA undersöka om kameruanen avsiktligt sparkade på skotten.

Det känns olustigt att FA väljer att undersöka Atoubas agerande, medan Dickov helt klarar sig utan reprimander för attacken på King, som såg betydligt allvarligare ut.
Eftersom domaren blåste frispark mot Dickov i King-incidenten anses det att han redan blivit bestraffad och på grund av att domaren inte bestraffade Atouba för "sparken" på Dickov kan Thimee nu bestraffas i efterhand.
Blir Atouba fälld kommer straffet självklart inte bli att han får en frispark mot sig, utan snarare ett par matchers avstängning eller böter.

Atouba har till klockan sju ikväll på sig att svara på FA´s anklagelser och på fredag kommer han få inställa sig för förhör på Soho Square.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.