Vem är Martin Jol?

Efter att Jol nu blivit utsedd till ny manager så tog vi på spurs.se tid till att luska reda på lite mer om vår nygamle bekanting.

För det första skall vi ha klart för oss att Martin Jol inte är någon duvunge. Han har under sin tid i Holland blivit utsedd till årets manager två gånger och har ett mycket gott rykte. Det kanske inte säger mycket att bli årets manager i Holland, men när han dessutom har fört ett lag som RKC till framgångar, så blir det kanske mer intressant. Vad kan han göra med lite mer ekonomisk styrka och bättre spelarmaterial?

Vad kan vi vänta oss av Jol som ledare? Den inbitne Tottenhamsupportern Wouter van Helm "Martin är en tuff tränare, men han är samtidigt mycket mån om harmonin i truppen. Han har av vissa beskrivits som Hollands svar på Martin O'Neill och den liknelsen är inte helt fel"

Jols fotboll då? Ja tittar på man på hans tidigare uppdrag så skapar Jol spelande lag. Mycket passningar och fart i anfallsspelet samtidigt som försvarsspelet börjar långt upp i banan.

Nu återstår att se hur Jol klarar av att hantera pressen av att vara manager i Premier League och för ett lag med supportrar som suktar efter framgång.

Glömde en sak; Martins favoritlag sedan barnsben är…Tottenham!!!

Jan Juhlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.