Internationell genomgång

I helgen var det återigen ledigt från spel i de inhemska ligorna runt om i världen, på grund av det pågående kvalet till VM i Tyskland 2006.
Tottenham hade en hel hoper spelare ute på uppdrag med sina respektive nationer.

Om vi börjar med det landslag som naturligtvis är mest representerat av Spurs-lirare så ställdes England mot sina grannar och rivaler Wales. Ett Wales som har börjat VM-kvalet mediokert.
Detta kan naturligtvis bero på att Simon Davies varit skadad och inte kunnat delta tidigare. Nu är han dock frisk och han kunde inte hejda sin entusiasm över att möta England.
Nu blev det ju inte så roligt för Davies och hans walesiska kamrater. Trots att Davies spelade hela matchen kunde de inte stå emot trycket från ett välspelande England.
I Englands trupp återfanns som bekant tre stycken spelare hemhörande N17-klubben: Paul Robinson, Ledley King och Jermain Defoe.
Paul Robinson fick fortsätta i mål efter att Svennis förstått att David James är en säkerhetsrisk och Jermain Defoe fick starta på topp i ett tremans-anfall tillsammans med Michael Owen och Wayne Rooney.
Defoe stod för en bra insats, utan att sätta samma prägel på matchen som mot Polen och blev utbytt efter 70 minuter.
Ledley King fick finna sig i att börja på bänken i och med att både Sol Campbell och Rio Ferdinand var tillbaka i stridsdugligt skick. Ledley fick komma in i den 86:e minuten och spela de sista minuterna som vänsterback sedan Wayne Rooney gått ut och Ashley Cole (warning: slippery surface) tagit steget upp till en mittfältsposition.

Rykten i engelska tidningar idag gör gällande idag att Ledley King faktiskt ska få chansen att starta som vänsterback i bortamatchen mot Azerbaijan på onsdag.
I brist på bättre alternativ på vänstermittfältet ska då Ashley Cole ta hand om den positionen.
Detta förutsätter så klart att Svennis går tillbaka till en mer konventionell 4-4-2 uppställning.
Frågan är då om inte Defoe får finna sig på bänken och Owen och Rooney besitter de två anfallspositionerna. Det där med att aldrig ändra ett vinnande lag verkar inte bita på Englands värmländska förbundskapten.
Även om man är blind om man anser att Ledley Kings bästa position är på vänstersidan av backlinjen så är det i alla fall kul att Svennis har ett så stort förtroende för Ledders.
Paul Robinson lär dock få fortsatt förtroende i mål. Han har, precis som Ledley King, bara fortsatt på den inslagna vägen och spelat klanderfritt för både klubb- och landslag.

Som bekant så kunde inte Erik Edman delta i Sveriges vinstmatch mot Ungern på grund av den hjärnskakning han ådrog sig mot Everton. Erik spelar inte heller mot Island på onsdag och det är bra det. Visst är det ett avbräck för Sverige, men om hans hälsa står på spel, så är det lika bra att han vilar upp sig till Spurs svåra bortamatch mot Portsmouth nästa måndag.

Robbie Keane hjälpte sitt Irland till 0-0 borta mot Frankrike (utan Noé Pamarot för er som undrar). Det var en fin kämpainsats av Irland och de behöver inte alls be om ursäkt.
Noterbart är att Robbie även i Irlands gröna dräkt allt som oftast hamnar långt ner i plan och vill hämta boll. Det är nog så att man får acceptera att han kommer bete sig så när hans lag hamnar under press.
Gamla Spurs-bekantingen Stephen Carr spelade även han hela matchen och det var så när att Robbie fick huvudet på ett fint Carr-inlägg och kunde ha gått upp i ensamt majestät som Irlands främste målskytt någonsin.
På onsdag väntar Färöarna i Dublin och jag skulle bli förvånad om inte Niall Quinns rekord ryker då.

Om vi vänder blickarna mot landet på andra sida Atlanten så spelade Kasey Keller för USA mot El Salvador. Enligt rapporter ska Kasey ha gjort mycket bra ifrån sig. Han höll nollan och spelade stabilt utan att behöva förta sig.
Det är intressant att Bruce Arena har sådant stort förtroende för Kasey att han låter Kasey spela, trots att han har svårt att hävda sig i Spurs. Men om landslaget är den enda riktiga matchträningen Kasey får är det nog bara en tidsfråga innan Tim Howard eller Brad Friedel får chansen. Tim Howard är ju visserligen också ute i kylen, men nog borde han betraktas som en framtidsman inom amerikansk ”soccer”?

Även i det afrikanska VM-kvalet så var Tottenham Hotspur representerat.
Thim Atouba och hans Kamerun ställdes mot Sudan och fick oväntat hårt motstånd. Inte förrän på övertid kunde Joseph-Desiré Job kvittera Sudans 1-0 ledning från första halvlek.

Marrocko, med Nourredine Naybet i laget spelade även de oavgjort. Marocko mötte Guinea på bortaplan och matchen slutade 1-1

Bättre gick det för OJ Mabizela och hans Bafana Bafana. Stuart Baxters Sydafrika vann med matchens enda mål i Uganda.

Frederic Kanouté spelade inte för Mali, på grund av skada, men hade nog behövts då laget fortsätter att gå dåligt i kvalen. Den här gången åkte man på pumpen mot omeriterade Togo.

Om ni tycker att rapporteringen från det afrikanska VM-kvalet känns lite tunn måste jag försvara mig med att det finns försvinnande lite information att hämta på nätet om dessa matcher. Inga matchrapporter, laguppställningar eller spelarbetyg kunde hittas.

Av claesoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.