erik edman foto mathias bridfelt 2004

Edman en av få övertygande i sin Spursdebut

Semifinalen i Kappa Cup blev en lugn men ändå svettig tillställning i träningsmatchtempo under den heta solen i Sevilla. Trots en fin debutinsats av Erik Edman och målfarlige Kanouté blev det en stillsam 2-1 förlust mot Feyenoord där flera av juniorerna inte tog chansen att kliva in i förstauppställningen.

Erik Edman gjorde en fin Spursdebut med spel i 45 minuter (andra halvlek) och Fredi Kanouté gjorde sitt andra mål på två träningsmatcher. Men sammantaget var det en sömnig tillställning vi fick beskåda på Estadio Olimpico i spanska Sevilla när Spurs tog emot Feyenoord i Kappa Cup semifinalen under tisdagkvällen.

Spurs hade medvetet valt att i första halvlek vila ett antal av de förmodat ordinarie spelarna till förmån för bl.a. Doherty, Bunjevcevic och Marney. Spurs spelade dock hyfsat bra i första halvlek och kunde gjort 2-0 innan Feyenoord kvitterade med en slumpboll. I halvtid byttes som planerat Edman in mot Carr varpå Taricco lämnade sin plas för högerkanten istället. Kanouté byttes ut till förmån för Defoe, men anfallet försvagades i andra halvlek av att Kanouté gått av planen.
Med spelare som Marney, Jackson, Hughes och Bakari på planen sopar man inte banan av ett topplag i Premier League, och inte heller av ett piggt Feyenoord. Trots mycket fint spel av Edman som var klasser bättre än de flesta i andra halvlek, förlorade vi med ett reservbetonat lag.

Dags att vi börjar visa upp bättre form nu. Det är inte många dagar kvar till Premier League starten och vi inleder som första lag säsongen mot Liverpool redan c:a 13.35 14 augusti (Sky/Canal+).

27:e min: MÅL. Bakari vann nickduell varpå Brown snyggt passade Kanouté som kliniskt avslutade i mål. 1-0.

40:e min: MÅL Kuyt sköt från lång håll, och bollen ändrade rikting på Doherty och bollen tog en ”Ljungbergbåge” över Keller. Bad luck. 1-1.

45:e min: BYTE. I halvtid: Edman in för Carr (Taricco bytte då till Carrs högerkant), Mendes in för Redknapp och Defoe in för Kanouté.

5:e min: BYTE. Gardner in för Brown (Bunjevcevic flyttade då upp till mittfältet)

69:e min: MÅL. Kuyt nickar in bollen från nära håll. 1-2.

70:e min: BYTE. Jackson in för Marney.

81:e min: BYTE. Hughes in för Ricketts.

Spurs XI (4-4-2)

Kasey Keller

Stephen Carr (Erik Edman 45)
Gary Doherty
Goran Bunjevcevic
Mauricio Taricco

Dean Marney (Johnnie Jackson 70)
Jamie Redknapp (Pedro Mendes 45)
Michael Brown (Anthony Gardner 58)
Rohan Ricketts (Mark Hughes 81)

Frederic Kanoute (Jermain Defoe 45)
Dagui Bakari

Ej använda avbytare: Ledley King, Marton Fulop, Edson Silva, Phil Ifil

Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.