Celta Vigo-stjärna till Tottenham?

I och med Celta Vigos snöpliga degradering från La Liga i Spanien har Tottenham visat sig vara intresserade av att köpa klubbens franska kugge på mittfältet, Peter Luccin.
Sveriges främsta Luccin-lobbyist, Sherman, rapporterar.

Tottenham, med nya managern Santini i spetsen, sägs jaga den franske defensiva mittfältaren Peter Luccin. Den 25-årige slitvargen har de senaste säsongerna spelat i det spanska mittenlaget Celta de Vigo, men i och med deras nedflyttning senaste säsongen sägs han vilja byta klubb. Förutom Spurs lär även storsatsande Atletico de Madrid och Sevilla vara intresserat av Luccins tjänster.

”Pistolen” kan beskrivas som en hårt arbetande defensiv mittfältare som är mycket duktig på att driva bollen, men samtidigt inte gör det svårt för sig. Luccin har även blivit känd för sin förmåga att slå bra krossbollar. Luccin är även en duktig frisparksskytt, vilket han visade prov på i januari mot Barcelona:

"Luccin struck almost immediately after with a free-kick from 35 yards out. His right-footed shot entered in the top right-hand corner of the net and gave the goalkeeper Roberto Bonano no chance."

Trots sin relativt tunna kropp (178 cm lång och 69 kg tung) så tvekar han inte att gå in i närkamperna. Han spelar hårt, ibland fult, vilket inte minst hans 7 gula kort på 24 matcher i La Liga förra säsongen bevisar. Tyvärr har han även ibland gjort rent osportsliga saker som att spotta på motspelare.

Redan som 16-åring tog Luccin plats i ett A-lag, nämligen Cannes. Där blev det 13 matcher under 1995, innan han skrev på för Bordeaux. Där blev det dock bara 2 säsonger innan det bara av till hemstaden Marseille. Där bildade han en stark mittfältsduo med en annan ung fransman – Stéphane Dalmat. Succén var ett faktum och de 2 värvades efter 2 säsonger till Paris Saint-Germain. Duon splittrades när Dalmat såldes till Inter efter bara ett halvår. Detta fick till följd att Luccin inte lyckades i PSG. Det blev bara en säsong i PSG innan han först blev utlånad och sedan köpt av Celta Vigo. Där har han de senaste säsongerna varit navet på mitten och den enskilt viktigaste spelaren.

Som en del redan vet så har jag länge propagerat för att Tottenham ska köpa Luccin och jag har inte ändrat uppfattning. Det Tottenham behöver främst är en etablerad, defensiv mittfältare som konstant kämpar och inte viker ned sig i närkamperna. Till denna beskrivning ser jag två alternativ: Edgar Davids och Peter Luccin. Givetvis smäller Davids högre, men om vi får den yngre Luccin kan vi bygga laget kring honom flera år framåt.

Jacob Rosander aka Sherman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.