Inför Tottenham – KAA Gent

Tottenham står inför ett vägskäl då vi går in i returmötet mot KAA Gent. Det är dags för Mauricio Pochettino och spelarna att visa att de är intresserade av att fortsätta spela ute i Europa och ha en chans att ta en efterlängtad pokal, för det här håller inte. Det Tottenham-spelarna visade upp i förra torsdagens möte med Gent i Belgien var inte mycket att hänga i granen och det är verkligen inte ett lag som har ambitioner att vinna någon titel inom den närmsta framtiden.

Det var en mycket svag insats som Tottenham stod för då man skulle möta ett på pappret svagare Gent och nu gäller det att visa att man visst tar turneringen på allvar. Så som det låter på Pochettino, och vad han har visat med sin starka laguppställning i Europa League-matchen, är att han har ambitioner om att avancera till åttondelsfinalen av turneringen, men då måste man prestera bättre än vad de gjorde i torsdags. Det var överlag ett tandlöst och svagt Tottenham som lät sig bli styrda och ställda med av Gent i långa perioder och så kan det inte fortsätta i returmötet på Wembley. Gästerna är uppenbarligen taggade på att få komma till den legendariska engelska arenan och inför matchen är det belgarna som har allt att vinna och ingenting att förlora, medans Tottenham måste bevisa att de är den kraft att räkna med, som vi alla vet att de besitter. Det var vi som inte lyckades hålla oss kvar i vår, låt oss vara ärliga, väldigt tama Champions League-grupp, medans till exempel Leicester City – nedflyttningshotade Leicester – lyckades ta sig igenom sin grupp för att komma vidare till åttondelen av CL. Vi är (eller borde i alla fall vara) överkvalificerade i denna turnering och därför bör det inte vara något problem för oss.

En blek period ligger bakom oss, där Liverpool-förlusten fortfarande satt hårt i och gav spår i det internationella mötet, men med en fin FA-cup vinst i Londonderbyt mot Fulham i ryggen, där Harry Kane fick sätta tre mycket efterlängtade mål, har en liten gnista förhoppningsvis tänts i laget igen. Spelet såg mycket bättre ut och även om motståndet kanske inte var på Europa League-nivå är det ändå hoppfullt att se. Nu gäller det att blicka framåt och visa vad vi går för. En viktig ingrediens som saknades i första mötet i Belgien var självförtroende och det är någonting som Fulham-matchen kan ha gett tillbaka till spelarna.

Enligt spelbolagen är det fortfarande Tottenham som är storfavoriter till att avancera, och det är så det ska se ut tycker jag. Utan specifika omständigheter så är vi ett av Premier Leagues starkaste lag, och bör även kunna klara oss ute i Europa. Pochettino kommenterade matchen i media och menade på att torsdagens möte är som en ”cup-final”.

– För våra supportrar, på Wembley, det är stort och vi måste fokusera all vår energi på det, sade Pochettino via Sky Sports.

På skadefronten har vi fortfarande en Erik Lamela på sidlinjen med sin trasiga höft – har även hört rykten om diverse andra anledningar men väljer att inte spekulera – och Danny Rose, som förväntas vara tillbaka i mitten av mars. Jan Vertonghen är alltså tillbaka fullt frisk, vilket är ett välkommet tillskott.

Den förväntande uppställningen kan komma att se ut något såhär:

Jag hoppas och tror att Pochettino sätter ut ett starkt lag på Wembley, och hoppas på att vi kommer att kunna bevisa alla som tvekar hur fel de har om oss. Jag hoppas att truppen och Pochettino har lärt sig av misstagen och att de sköter det smartare och snyggare. Jag hoppas på att få Harry Winks komma in och göra någonting imponerande, och jag hoppas på ett synkroniserat lag som spelar som – just det, ett lag. Men mest av allt så vet jag att jag inte har råd att hoppas utan det gäller bara att hålla tummarna så hårt så att knogarna vitnar och tro på att vad som än händer har en mening.

/ Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.