Bayer Leverkusen vs Tottenham Hotspur

 

Tottenham åker österut i Europa mot landet som är mitt uppe i sin Oktoberfest, Tyskland.

Strax söder om Köln i västtyskland hittar vi staden Leverkusen där ett dussintal turister ofta åker till just för att besöka den japanska trädgården när dom som ska fria till sin käraste. Vi hittar dock en helt annan kärlekshistoria mellan staden och dess invånare till deras fotbollsklubb, Bayer Leverkusen.

Leverkusen är på ett visst sätt det tyska svaret på Tottenham kan jag tycka. ”The almost Champions” eller ”Neverkusen” är bara några få av smeknamnen klubben fått efter en serie av andra platser i den tyska bundesliga. Nämner du året 2002 för ett Bayer fan så framkallar man genast rysningar och kalla kårar då det året dubbades som ”Treble Horror”, trippel  olycka kan man snabbt översätta det. Med en 5-poängs ledning och tre matcher kvar att spela i ligaspelet förlorade Leverkusen 2 av dessa medans Dortmund sprang förbi och vann sina 3 sista. I den tyska cupen förlorade man även i finalen mot Shalke 04 med 4-2. Tyskarna nådde hela vägen fram även i Champions League till finalspel men lyckades snubbla på det målsnöret också med en förlust mot Real Madrid, 2-1 fördel spanjorerna.

Och visst känns inte detta som att det vore helt omöjligt att det likaväl skulle hänt ett liljevitt Londonlag? 

Tottenham köpte just Son Heung-Min ifrån Leverkusen, innan det spelade han för Hamburg SV. När Son väl spelade mot sin gamla klubb för Leverkusen mäktade han med ett hattrick. Hoppas det kan bli en liknande historia denna gång. Dimitar Berbatov är också han hämtad ifrån den tyska klubben och på så vis skapar ytterligare en länk klubbarna emellan.

heung-min-son

Nog om det förflutna, det är dags för Champions League igen. Grupp E ser ut som följande:

PMS

Monaco 4 +1

Tottenham Hotspur 3 0

Bayer Leverkusen 2 0

CSKA Moscow 1 -1

Laget i toppen välkomnar det ryska bottenlaget i Grupp E. Monaco räknar med full pott och hoppas få rycka ifrån i toppen. Tottenham och Leverkusen slåss om att haka på i toppen. En som vanligt mycket viktig match i Champions League och jag tror inte Spurs har råd med en förlust, då blir det kämpigt.

Leverkusen kommer med 10 poäng i bagaget från 7 matcher i ligan, en inledning på en säsong som har varit allt ifrån stabil och jämn. Senast var det förlust mot Werder Bremen borta med 2-1. Skadelistan däremot är kort och det verkar som de allra flesta är tillgängliga. De mest kända ansikten det brittiska laget kommer stå inför att möta är Uniteds forne forward, Javier Hernandez. Hakan Calhanoglu behöver ingen vidare presentation och jag hoppar över att varna för hans skicklighet på fasta situationer.

Det ryktades ju faktiskt om Calhanoglu till Spurs i somras, ska han istället för att sätta penna på papper sätta bollen i mål mot oss istället? 

 

 

Tottenhams frånvarolista är heller inte lång men tyvärr väldigt tongivande. Kane är fortfarande skadad och Kyle Walker vilas på hemmaplan. Alderweireld är som många redan vet skadad efter helgens drabbning i Birmingham mot West Brom. Har inte hittat några pålitliga källor på hur länge han kan bli borta med det befaras väl det värsta. Förra säsongen satt vi i samma sits fast med Vertonghen. Kevin Wimmer tog då chansen och gjorde det väldigt bra, hoppas det går lika bra denna gång.

Min förväntade startelva (4-2-3-1):

Lloris

Trippier Wimmer Vertonghen Rose

Wanyama    Dier

Sissoko   Dele    Eriksen

Son

 

Lamela och Janssen är också såklart kandidater till startelvan men min tanke med Janssen och Lamela på bänken är att möjligtvis kunna ändra matchbilden om det skulle låsa sig vid ett oönskat resultat.

Son keeps on shining, 1-3 med två mål från sydkoreanen och 1 från Eriksen.

COYS
/Lucas Strömberg

Bildkälla: http://www.101greatgoals.com/

2 comments

  1. fint. men jag vill bara tillägga att spurs är det lag i england som har bäst vinnarprocent på sina cupfinaler genom historien. (även om finalsegerprocenten sjönk något efter ligacupfinalförlusterna mot man utd och chelsea).

  2. Tror kanske att Dier går in som mb och att lamela går in på mittfältet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.