Inför: Tottenham – Crystal Palace

Efter 1-1 borta mot Everton behöver Tottenham bevisa att man fortfarande är hungriga på att studsa tillbaka från förra säsongens något snöpliga avslutning. Viljan, hungern och framförallt skärpan framför mål behövs för att besegra Pardew och hans något knakande lagbygge.

Det känns som att det var hur längesedan som helst som Crystal Palace besegrade Tottenham på White Hart Lane. Men, vi bör minnas den trista förlusten i FA-cupen i februari i år, för att behålla vår ödmjukhet inför denna drabbning.

Palace har förutom FA-cup framgången (där man förlorade finalen på Wembley mot Manchester United) inte haft ett roligt 2016. Enbart två vinster i ligan kan man räkna in detta kalenderår. Man tappade mycket poäng i slutet på förra säsongen och frustrationen hos fansen började växa. Pardew, som innan dess setts som lite av en kultfigur på Selhurst Park, behöver rycka upp laget och skapa tillförsikt om inte laget ska bli en av kandidaterna för nedflyttning i år. Det börjar blåsa kalla och ifrågasättande vindar runt managern. Hoppas svenska frun Tina mår bra trots omständigheterna.

Yannick Bolasie blev i veckan klar för Everton vilket betyder att Crystal Palace tappat sitt kraftfullaste vapen i anfallet. Mile Jedinak är även klar för Aston Villa.
I sommar har Crystal Palace förstärkt med Steve Mandanda, James Tomkins och Tottenham-produkten Andros Townsend. Jag vet inte hur ni känner, men det är nästan skrivet i stjärnorna att den sistnämnde kommer vara taggad till tänderna för att imponera på White Hart Lane igen på lördag.

Mandanda lär bli den som vaktar målet på lördag trots att Hennessey fick förtroendet i premiären och framför honom lär Joel Ward, Scott Dann, James Tomkins och Pape Souare starta. På mittfältet är det lite mer oklart. Yohann Cabaye borde spela trots skadekänning med Jason Puncheon bredvid. Townsend, Lee och Zaha lär vara offensiva mittfältare bakom ständigt ohotande Connor Wickham.

Om Tottenham lyckas hålla ordning på Zaha, Townsend och Cabaye lär detta kunna bli en komfortabel seger.

Tycker ni att jag jinxar?

Er oro borde inte vara befogad. Att Tottenham tar tre hemmapoäng på lördag är vad jag förväntar mig. Pochettino var nöjd med uppryckningen i andra halvlek senast och fortsätter vi på den banan lär vi kunna bryta ner detta lag.

Alli, Kane och Eriksen lär känna ett visst mått av bevisbörda efter bleka insatser sist. Om nu de alla startar, förstås. Vincent Janssen gjorde ett klart godkänt inhopp senast och rörde om i grytan, och det bådar för start alternativt tidigt inhopp. Onomah är bubblare efter en fin försäsong. Ryan Mason är inte långt ifrån start han heller.

Med Dembéle fortsatt avstängd så ser jag gärna att Alli tar rollen bredvid Eric Dier. Jag tycker att vi ska våga satsa på ett 4-4-2 med Janssen och Kane på topp. Lamela skriver in sig själv på ena kanten och Eriksen borde få fortsatt förtroende. En dålig insats i denna match betyder nog dock att han bör petas mot Liverpool i kommande runda.

I backlinjen så kommer Vertonghen/Alderweireld nästan helt säkert få fortsatt förtroende. Även om Jan såg rostig ut i mitt tycke mot Everton är detta det mittbackspar Pochettino verkar vilja satsa på och fortsatt hetluft bör kunna spela ihop dem ytterligare.

Utmaningen som jag ser det är om Crystal Palace lyckas spela kompakt, långt ned i banan, för att hota på kontringar. Backlinjen är inte den mest namnkunniga men har varit väldigt fint samspelade. Här måste Tottenham därför visa tålamod och återigen ödmjukhet inför uppdraget. Fansen behöver backa laget. Lyckas vi få hål på ett sådant Palace bådar det gott inför kommande drabbningar med lag som kan tänkas ställa upp på någorlunda samma vis (Sunderland, West Bromwich, Swansea etc).

Det här är första hemmamatchen på den sista säsongen för det vi idag kallar White Hart Lane. Den uppmärksamma tittaren kommer notera ett stort hål i arenan, där bygget just nu är i full gång inför vår nya hemmaborg. Blandade känslor kan slå till. Sentimentala och sorgliga. Men också förväntansfulla och spännande.

Skrivet av Robin D

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.