Inför Tottenham – Liverpool 17 oktober

Dags för Premier League igen efter ett landslagsuppehåll. Först på schemat är Liverpool hemma på White Hart Lane lördag 17 okt kl 13:45.

Vi möter ett Liverpool som genomgått en ganska stor förändring. Efter det oavgjorda mötet i Merseyside-derbyt förra omgången så fick Liverpool-managern Brendan Rodgers sparken då droppen var nådd för både supportrar och styrelse. Ett val som många anser vara både rätt och fel. Jag är själv kluven om man ska kolla på vad Rodgers själv gjorde och försökte göra gentemot vad Liverpools spelartrupp gjorde. Man kan inte alltid skylla allt på managern. Speciellt inte efter ett spelartapp på Suarez och en väldigt skadedrabbad Sturridge. Men men. Resultat är det ända som räknas idag och som jag skrivit innan så har många svårt att ha tålamod idag.

På tal om resultat så är det inget som talar till vår fördel inför lördagens drabbning. Inte om vi ska kolla på de senaste mötena lagen i mellan. 5 gånger i rad har Liverpool slagit Tottenham och har lite blivit av en mardrömsmotståndare för oss. Innan dessa fem mötena så var det betydligt mer jämnt där man ofta kunde utse vinnaren genom att kolla på vem som spelade hemma respektive borta. Nästan alltid så var de hemmalaget som stod för vinsten. Dock hade Spurs 4 segrar och 2 oavgjorda före senaste förlustsviten startade.

Jurgen Klopp är Liverpools nya manager och han har redan hunnit visat upp sin karisma runt om i England genom diverse intervjuer och uttalanden. En härlig kille som jag själv önskar välkommen till Premier League. Nu hade han ju gärna kunnat få komma efter vårt möte så hade vi sluppit oron om att Klopp-effekten skulle till direkt eller inte. Tyvärr får jag väl säga så är de ju så att många lag tänder till extra mycket de första matcherna med en ny manager då alla spelare vill visa upp sig och motståndarna inte riktigt vet vad man kommer med för taktik osv osv. Och inte tror jag att Liverpool kommer vara mindra spelsugna när man ser att Tottenham står på andra sidan planen. Med risk för att låta som en soffexpert så tror jag detta kommer vara den absolut svåraste matchen hittils och det är verkligen upp till bevis för grabbarna som inte förlorat sen premiären mot Manchester United i ligan.

Walker, Alli, Kane, Vertonghen mfl har under uppehållet spelat med respektive landslag och många av spelarna har gjort riktigt bra matcher som bådar väldigt gott inför kommande matcher och vi får hoppas att ingen kommer tillbaka sliten till på lördag. Så vitt som jag hört och sett så är de ingen spelare som återvänt skadad och laget ska vara i samma läge som det var senast när vi mötte Swansea i ligan.
Fortsatt skadade är Son, Rose, Bentaleb, Mason och lägg till att Dier är avstängd då han dragit på sig för många gula kort.

För Liverpool så är Ings, Firmino, Gomez och Benteke på skadelistan.

En tänkbar uppställning är:
Lloris
Walker Vertonghen Alderweireld Davies
Dembele Alli
Lamela Eriksen Chadli
Kane

Matchen tror jag kommer bli extremt jämn men Christian Eriksen visar sin klass i slutminuterna och skruvar in årets frispark och slutresultatet blir 2-1. Andra målet gör Alli via Skrtels långa ben. Liverpools mål görs av Coutinho.

 

Av: Christopher Hansson Jacobsson

2 comments

  1. konstaterar: 1) spurs skapar tillräckligt med målchanser för att vinna hemma med 1-2 mål. kane och clinton målsumpare. 2) att inte förlora idag var nog ändå viktigast med tanke på fem senaste förlusterna mot reds. 3) EN seger upp till tredje eller fjärdeplats.

  2. Ska Klopp bli ett spöke för Spurs? Tror inte det, vi tar detta idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.