Lamela bekräftar – Soldado lämnar Tottenham

Under Torsdag förmiddag spreds rykten och bilden om att Roberto Soldado skulle lämna klubben för Villareal.

Fans på Gatwicks flygplats utanför London tog bilder och frågade om han skulle stanna i London – Soldado meddelade då att han lämnar för Villareal.

Erik Lamela meddelade strax efter 11:00 svensk tid idag via Twitter att han tackar Roberto Soldado för de två åren i Tottenham och önskar honom lycka till hos sin nya klubb.

Roberto Soldado lämnar därmed Tottenham och hans karriär i klubben blev inte allt som förväntan – Även om han är en uppskattad spelare med en både fart och teknik samt även spelsinne så blev det aldrig riktigt som det var tänkt i Tottenham – Två mål i hans två första matcher för klubben slutade senare i en måltorka samtidigt som Villas-Boas och Sherwood lämnade klubben ju mer tiden gick.

Soldado har fått chansen under Pochettinos ledning och argentinaren men det har ändå inte lyckats och någonstans i Europa League-matchen borta mot Fiorentina så kändes det som att hans självförtroende nådde den absoluta botten.

Soldado återvänder därmed till Spanien där han trivdes som bäst och var nästintill livsfarlig i och kring motståndarnas straffområde.

Roberto Soldado anslöt till Tottenham under sommaren 2013 när Tottenham sålde Gareth Bale till Real Madrid och klubben inhandlade sju spelare (The Magnificent Seven). 

Av dessa sju spelare återstår nu endast Erik Lamela, Nacer Chadli samt Christian Eriksen.

Uppdatering, 11:18 – Erik Lamela har tagit bort sitt inlägg på Twitter.

Rawhide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.