Inför Audi Cup 2015 – Real Madrid v Tottenham Hotspur

Tottenham gör sitt första framträdande i Audi Cup under Tisdagen den 4 augusti och medverkandet i turneringen blir den sista stora övningen innan Premier League-säsongen börjar 13:45 på Lördag mot Manchester United på Old Trafford.

Audi Cup är inne på sin fjärde turnering på fyra år och tidigare år har Bayern München, Barcelona, Manchester United, Manchester City, AC Milan, Boca Juniors, Internacional och Sao Paolo medverkat.

I årets upplaga medverkar Real Madrid, Tottenham, AC Milan samt Bayern München.

Upplägget är väldigt enkelt – Samtliga matcher spelas på den mäktiga Allianz Arena i München och man börjar med två semifinaler som därefter leder till en match om tredje pris och en final.

Då Tottenham möter Real Madrid i den första semifinalen så innebär det att Bayern München tar emot AC Milan i den andra semifinalen.

Tottenham kommer senast från Denver, Colorado där man mötte Major League Soccers All-Star Team där ett flertal yngre spelare fick speltid samtidigt som man förlorade med 2-1 trots ett flertal chanser som kunde resulterat i både ett oavgjort eller vinnande resultat för Tottenham.

Real Madrid kommer senast från Kina där man haft en försäsongsturnering där man vann turneringen efter matcher mot Inter och AC Milan. Inter besegrades med 3-0 och AC Milan besegrades på straffar efter att 0-0 stått sig genom ordinarie speltid.

Tankarna inför denna turnering ur Tottenhams perspektiv blir följande – Önskar man rotera spelare lika mycket som i matchen mot MLS All-Stars, eller önskar man ge mer speltid till startelvan som lär ha mest speltid när säsongen börjar på riktigt?

Tankarna hamnar rätt omgående hos ett faktum som säger att Tottenham om mindre än en vecka skall möta Manchester United på Old Trafford. En match som innehåller tre otroligt viktiga poäng då United gör stora förändringar i sin trupp så kanske Old Trafford och Manchester United på premiärdagen är det absolut bästa tillfället att möta dem med bästa möjliga trupp. Med det sagt, yngre förmågor och talanger kanske får mindre speltid i denna turnering för att just förbereda ordinarie spelare på öppningsmatchens tuffa motstånd.

Beräknad startelva från Tottenhams sida,

Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Alli, Bentaleb, Lamela, Eriksen, Chadli, Kane.

Alli var utöver Kane, den spelare som imponerade mest under matchen mot All-Stars i Denver. Stabil, säker och vågade verkligen utmana i svåra situationer.

Beräknad startelva från Real Madrids sida,

Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao, Silva, Illarramendi,  Ronaldo, Kroos, Bale, Benzema.

Det är dock ännu oklart vilken trupp som lämnar Hotspur Way för resan till Tyskland. Under resan till USA så medverkade inte Emmanuel Adebayor, Roberto Soldado samt Vlad Chiriches.

Frågetecken som uppstår kring skador är Hugo Lloris, Ryan Mason samt Andros Townsend.

Uppgiften på förhand – Att besegra Real Madrid känns tufft. Laget har ett antal storstjärnor och antalet är så stort att det finns både på plan, bänken och i reservlaget. Ronaldo i sitt livs bästa form, tillsammans med en viss Gareth Bale som vi alla saknar, därefter Toni Kroos, Coentrao, Varane, Ramos och Benzema med fler. Luka Modric likaså.

Personligen hoppas jag att Tottenham ställer upp sitt allra bästa lag och gör allt för att vinna – Att besegra Real Madrid, försäsong eller inte, är en bra övning och uppladdning inför starten av Premier League. Ett test av fysisk och psykisk styrka inför kommande drabbningar.

Slutresultat? 3-2 till Tottenham. Kane och Chadli står för målen och Benzema samt Ronaldo gör livet svårt för vår något ’nya’ backlinje.

Audi Cup spelas så här: Semifinalerna spelas på Tisdag 4 augusti – och match om tredjepris samt finalen spelas Onsdag 5 augusti.

Tottenham möter Real Madrid kl 18:15 TISDAG och Bayern München möter AC Milan vid 20:45 samma kväll. Matchen tv-sänds inte i Sverige men vi misstänker att det kan finnas streams online. 

Matchen om tredje pris spelas alltså onsdage kl 18:15 och finalen spelas samma dag kl 20:45. 

Rawhide

2 comments

  1. Den som har konto på Unibet kan tydligen se matchen där enligt tvmatchen.nu där man kan prenumerera på information om vilken kanal Tottenhams matcher visas på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.