Inför Spurs – Chelsea

Så stundar då ligaledarna att gästa White Hart Lane på lördag. Ett lag som visat sig vara mer än svårslaget för Spurs, och med ett prekärt skadeläge kan detta rinna iväg om vi inte har lite tur samt är laddade till max.

Chelsea ligger i topp i Premier League efter tre raka segrar, och kommer med största sannolikhet att ligga där efter lördagens match den 27/8 på WHL då ett första Londonderby för Tottenham nalkas.

Det säger även den brutala statistik som Chelsea har lyckats skrapa ihop genom åren mot Spurs. Det finns inget i statistiken som talar för att Spurs ska ta tre pinnar imorgon om man ska gå på resultat genom åren. Det kanske dock finns några orosmoln för Chelsea om man tittar lite närmare på faktorer som kanske inte syns så bra mellan rader av förluster i statistiksammanhang. Alla Spursfans känner till sveket som Frank Arnesen ställt till med, och Spurs sägs vara mycket intresserade av att skicka över en väderbiten Frank efter vinst hemma på WHL. Det skulle smaka mumma för alla fans och ledning i Tottenham Hotspur. Frank börjar jobba för Chelsea nästa månad och har senaste tiden naturligtvis haft svårt att skyla sig från verbala påhopp från fans, eftersom det inte heller var helt rent mjöl i påsen då de – Chelsea och Frank – började sina samtal.

Det verkar som lite smolk i vår mummabägare har letat sig in, dels har inte King tillfrisknat i takt nog för matchen och sedan verkar Gardner vara väldigt tveksam till spel. Detta är inte bra eftersom han faktiskt, enligt mig, har spelat mycket bra och varit den som styrt offsidelinjen. Frågan är om mr Cal Davenport kan få kliva in? Edman har som vanligt varit nära att orsaka straff och det lär nog hända på lördag, sån tur är att vi dock har dryga 35K som kommer att anse att han spelar rent så det ska nog till lite mer än på Stamford för att domaren ska blåsa. Stalteri har jag även där bara lovord att ge med tanke på hur snabbt han har tagit sig in i truppen, hyfsat snabb och brytningsäker för att jag ska hanormal hjärttakt under match i alla fall. Mittfältet har varit bra fram till Blackburn matchen och det verkar som om vi blir utan Teemu Tainio som har gett ett mycket stabilt intryck på mittfältet, och en bra tajming bredvid Davids.

Fram sparade vi spelare mot Blackburn, och jag vet att säsongen är lång, men egentligen så tycker jag att vi skulle ha haft starkaste laget mot Blackburn, tagit ytterligare 2 poäng och sedan luftat lite spelare till denna match, som vi troligen ändå förlorar, eller max kryssar. Chelsea är inget lag på agendan, fokus och formtopp behöver inte vara 100% här, den behövs borta mot Fulham och lag som Bolton. Självfallet vill vissa spelare vara på planen när det är stormatch och hett derby, men det är faktiskt inte detta ändamål Tottenham pytsar ut miljoner i veckan för, så de kan gott sitta och bita i det sura äpplet på bänken under lördagens match för deras tjänster är ett måste mot just måstematcherna!

Defoe och Mido fram är väl det säkraste jag har att ge som råd vad gäller alla positioner på planen, Robinson borträknad självklart, och Edman som är lite solokvist på vänsterkanten för tillfället, att sedan Davids spelar lär väl vara ganska solklart.

Defoe-Mido
Reid-Davids-Carrick-Brown
Edman-Gardner-Dawson-Stalteri
Robinson

Jag stoppar in Gardner i startelvan då jag inte har fått/sett några säkra källor på att han ska vara skadad.
Defoe, om jag räknar rätt i huvudet, har 2 matcher från start och två mål, så han lär vara på planen. Keane fick inte mycket gjort mot Blackburn, vilket i stor grad hängde på att Tottenham i stort inte fick mycket gjort framåt, men jag tror dock att Mido är den som tar sig in bredvid Defoe, då Keane har ett ganska likt spelsätt som Defoe. Det känns ju dock som om Spurs aldrig varit så nära Chelsea spelarmässigt sett och visst känns det stabilare än när ”young Doherty” spelade på topp. Hopet är ju dessutom det sista som lämnar en vid jordelivet så visst finns det hela tiden ett uns av hopp att vi ska någon gång vända trenden mot Chelsea i ligan.

Chelsea har ju inte särskilt svårt att få en mycket bra startelva, om så halva laget är skadat. Har dock inte så lätt att förutse hur de spelar mot Tottenham på WHL. Förra året så var de ju faktiskt bättre borta än hemma, då Spurs helt otippat gjorde säsongens bästa match i början av säsongen och fick 0-0 på Stamford Bridge medan vi föll tungt hemma med 2-0.
Cudicini
Johnson – Gallas – Terry – Del Horno
Essien – Lampard – Duff – J Cole
Drogba – Crespo

Kan hända att Makelele och Wright-Phillips spelar istället, men Cole och Lampard torde vara de säkraste i startelvan för Chelsea. Den ser faktiskt vass ut hur jag än försöker göra om den för att vila spelare! Känns inte helt stabilt med tanke på hur vi spelade mot Blackburn!

Tottenhams skador vad jag vet nu:
Tainio 27;e Aug, Routledge 22;a Okt, Davis 10;e Sep, Huddlestone 10;e Sep, King 10:e Sep,
El Hamdaoui 10:e Sep, Pamarot, inget datum. Svårt att veta om Gardner är borta, så vi får återkomma så fort vi vet!

På Chelseas skadebänk återfinns Arjen Robben, Ricardo Carvalho och Wayne Bridge

SENASTE NYTT: Edman återfinns ej i truppen mot Chelsea pga slitna hälsenor eller att han blivit petad till förmån för Stephen Kelly. Gardner finns med i truppen trots att han har ryggproblem och troligen ersätts av Naybet

Alexander Strid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.