Tottenham – Southampton

Dags för match igen, och det känns bara bättre och bättre för var gång nu, men låt oss inte rusa iväg för fort vad gäller Saints – de har spökat för oss de senaste åren!

Senaste matcherna i ligan är ju en trevlig fröjd för ögat!
Middlesbrough, Defoe 49; Kanoute 76,Blackburn Rovers, Keane 56, Manchester City Kanoute 57. Tre vinster I rad I Premier League, precis vad vi vill ha emot dessa lag. Speciellt de två sista som var borta matcher.
Och visst ser det bra ut i fortsättningen med tanke på motståndet, som inte blir svårare. Juletid betyder mycket matcher, och efter en mycket dålig inledning på Martin Jol’s tränarkarriär i Tottenham så har nu kajutan vänt och det gäller att gjuta mod i mannarna, nu när orosmolnen börjar hopa sig … vilket jävla dravel! Nåväl, Jol har sett till att täta bakåt och det har gett Robinson ter raka i ligan utan ett insläppt mål. Sedan har Defoe, Keane och Kanoute gjort mål på de senaste ligamatcherna så visst finns det potential att ”retake lost territory”.

Southampton på White Hart Lane imorgon lördag. Ska inte ses som en munsbit eftersom vi är Tottenham, men ändå en god chans till tre poäng samt ett måste att ta en av de tre. Sedan har vi Norwich borta och Crystal Palace hemma. Och ska vi vara riktigt ärliga så ska vi även ta Everton efter dessa matcher, även om de idag har fått ett tokspel och ligger två i Premier League.

Hur kommer vi att spela då? Jag tror att Edman borde vara med från start trots att han är lite matchotränad. Brown, som bl.a. jag lovordat, borde också finnas med från start. Huruvida han är så bra som vi alla tror är ju bara att hoppas på. Han känns kanske lite igen av kämpastilen i Poyet, och han kunde göra ena riktiga toppmatcher, medan det även fanns plattfall också. Brown har ju åldern som talar för sig, samt förhoppningsvis en tränarstab som kan utveckla hans goda sidor och ta bort de onödiga efterslängarna och dobbarba före situationerna. Det svåra att tippa är väl egentligen mittfältet samt vem av Keane och Kanoute som får spela.
Robbo
Pamarot Naybet King Edman
Ricketts Carrick Brown Mendes
Defoe Kanoute

Statistiskt sett så ligger vi inte så bra till som man kanske tror, eller rättare sagt vad svenska folket tror; 60, 22, 17, alltså en riktig rensare vid 2,a.
De fyra senaste matcherna mot Saints har gått förlorade och inte sedan sista augusti år 2002 har vi lyckats vinna mot dem. Ni kanske dock kommer ihåg 7-2 vinsten under milleniumåret, kanske vore något att sträva efter!

Saints får tillbaka James Beattie i truppen, så han och Phillips kan bilda par fram, även om Crouch inte är helt lätt att ta bort från startelvan då Beattie är lite matchotränad.
Möjlig startelva för Saint kan vara Niemi I mål. Dodd, Jakobsson, Lundekvam, Higginbotham I backlinjen Nilsson, Svensson, Prutton, Le Saux på mitten samt då Phillips och Beattie fram.

Skulle tippa på att matchen blir föremål för sportspeglarna i det markbundna nätet i Sverige då det finns svenskar i båda lagen. Canal Plus sport visar annars matchen i sin helhet.

Hur artar sig då bataljen? Jag tror att Spurs kommer öppna starkt och Saints kontrar. Naybet är ju lite seg i steget så vi får se upp med kontringar. Skulle gärna se att vi lockade upp dem lite i planen så det inte blir för trångt för våra forwards, samt att de inte blir så farliga i kontringar. Får vi kontroll på mittfältet så kan vi säkert ge Defoe några bollar som han kan förvalta och ge oss ledningsmålet, vilket jag tror kan vara ganska matchavgörande!

alex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.